Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ανάκαμψη μετά τη "βουτιά" 6%

Η άνοδος του πετρελαίου στηρίζει το ρωσικό χρηματιστήριο σε ανάκαμψη από τα χαμηλά 2ετίας όπου διολίσθησε χθες, όταν η κυβέρνηση αναγνώρισε την Οσετία. Τη στήριξη της Κίνας ζητεί σήμερα ο D. Medvedev.

Ρωσία: Ανάκαμψη μετά τη βουτιά 6%
Η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών υποστηρίζει το ρωσικό χρηματιστήριο σε ανάκαμψη από τα χαμηλά 2ετίας όπου διολίσθησε χθες, κατόπιν της αναγνώρισης της Οσετίας από τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο δείκτης Micex που αποτιμάται σε ρούβλια ενισχύεται 1,9% στις 1.316 μονάδες, με άνοδο για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες. Ο δείκτης RTS (δολάρια), που υποχώρησε χθες πάνω από 6% κατόπιν της αναγνώρισης των αποσχισθεισών από τη Γεωργία περιοχών της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, κερδίζει 1,7%.

Η μετοχή της Gazprom Neft ενισχύεται 2,3%, με άνοδο για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 117 δολάρια ανά βαρέλι. Η Gazprom κερδίζει 2,4%.

Σημειώνεται ότι ο ρώσος Πρόεδρος κ. Dmitry Medvedev θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του κ. Hu Jiantao σήμερα και θα ζητήσει την υποστήριξη των Ασιατών συμμάχων της Ρωσίας, για την αναγνώριση της Οσετίας.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο κ. Medvedev θα συζητήσει «κρίσιμα διεθνή ζητήματα» με τον κ. Hu και άλλους ηγέτες του εξαμελούς οργανισμού Shanghai Cooperation Organization, στη σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα στο Τατζικιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v