Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε ευρωαγορές και futures Wall

Υποτονικές παραμένουν οι συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια. Σταθεροποιητική εικόνα σε ευρωαγορές και futures Wall, εν αναμονή του αμερικανικού ΑΕΠ και των εξελίξεων από το μέτωπο του πετρελαίου.

Υποτονικές παραμένουν οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι βασικοί δείκτες, κατόπιν ενός πτωτικού πρωινού, διαμορφώνονται το μεσημέρι σταθεροποιητικά εν αναμονή της ανακοίνωσης του αμερικανικού ΑΕΠ και των εξελίξεων από το μέτωπο του πετρελαίου.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύονται επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, παραμένοντας πάνω από τα 119 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας του τυφώνα Γκουστάβ, που απειλεί να πλήξει τον Κόλπο του Μεξικό.

Η ανάκαμψη των ενεργειακών και μεταλλευτικών μετοχών, που επέτρεψε ήπια ανάκαμψη και τα ασιατικά χρηματιστήρια, στηρίζει υψηλότερα τον δείκτη FTSE, που κερδίζει 0,3% στις 5.544 μονάδες.

Ο DAX υποχωρεί το μεσημέρι 0,16% στις 6.311 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,09% στις 4.376 μονάδες.

Τα δυσμενή αποτελέσματα τραπεζών και οι, ακόμη πιο δυσμενείς, προβλέψεις για την συνέχεια της πιστωτικής κρίσης, ασκούν έντονες πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η Credit Agricole υποχωρεί 1,1% και η Natixis 5,1% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροπορικές επιχειρήσεις και η Daimler διολισθαίνει 1,2% ενώ η Ryanair 1%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, με το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση του ΑΕΠ β’ τριμήνου και των αποτελεσμάτων σειράς επιχειρήσεων από τον κλάδο λιανικού εμπορίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 2,8% από 1,9% στην προηγούμενη μέτρηση. Θα ανακοινωθούν επίσης τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v