Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος ευρωαγορών -Διορθωτικά futures Wall

Τα χρηματιστήρια της Ουκρανίας και της Ρωσίας είχαν την χειρότερη εμφάνιση στον παγκόσμιο δείκτη MSCI τον Αύγουστο. Ηπια άνοδος αυτή την ώρα στις ευρωαγορές, αισθητή πτώση στα futures του Nasdaq λόγω της Dell.

Μετά από ένα σταθεροποιητικό πρωινό, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται υψηλότερα, με ώθηση από τις ευοίωνες εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας και την ανακοίνωση υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια πτώση για το άνοιγμα των δεικτών Dow Jones και S&P στην Wall Street, σε μια διορθωτική κίνηση μετά τα χθενικά «ράλι» τιμών που ακολούθησαν την ισχυρή αναβάθμιση του αμερικανικού ΑΕΠ β’ τριμήνο.

Μεγαλύτερη πτώση προβλέπεται για τον δείκτη Nasdaq, εξαιτίας πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις προβλέψεις της Dell για περαιτέρω επιβράδυνση των τεχνολογικών εταιριών στις επιχειρήσεις διεθνώς. Ο τίτλος του αμερικανικού κολοσσού υποχωρεί 10% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται το μεσημέρι 0,37% στις 5.621 μονάδες, ο DAX 0,10% στις 6.426 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,47% στις 4.484 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI World έχει υποχωρήσει 0,9% κατά την διάρκεια του Αυγούστου, εξαιτίας κυρίως της διόρθωσης 6,4% στις μετοχές εμπορευμάτων.

Την καλύτερη εμφάνιση στον μήνα, μεταξύ των 89 δεικτών που καλύπτει το Bloomberg είχε η αγορά του Βιετνάμ, όπου ο δείκτης VN ενισχύθηκε 19%.

Την χειρότερη εμφάνιση σημείωσε η Ουκρανίας, εξαιτίας ανησυχιών για κλιμάκωση των προβλημάτων με την Ρωσία, κατόπιν της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας. Ο δείκτης PFTS διολίσθησε 22%. Την δεύτερη χειρότερη εμφάνιση παρουσίασε ο δείκτης RTS στην Ρωσία, που υποχώρησε τον Αύγουστο 17%.

Στις ευρωπαίκές συναλλαγές, τα αποτελέσματα των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που ανακοινώνουν σήμερα κερδοφορία τριμήνου ή εξαμήνου, της Carrefour, της PPR και της Bouygues ήταν καλύτερα των αναμενόμενων και ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών των επιχειρήσεων.

Η Carrefour ενισχύεται 5,1% και η PPR 3,8%, ενώ η Bouygues ενισχύεται 1,8%.

Θετικά αντιδρά και η μετοχή της Elan στην αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Αύγουστο στο 3,8% έναντι 4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοινωση των σημαντικών στατιστικών μεγεθών που αφορούν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Θα ανακοινωθεί ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης Ιουλίου, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Michigan Αυγούστου. Επίσης, θα κοινοποιηθούν τα στοιχεία για τον βιομηχανικό δείκτη Chicago PMI Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v