Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Στο 3,8% ο πληθωρισμός Αυγούστου

Μειώθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη τον Αύγουστο και ο πληθωρισμός αυξήθηκε 3,8%, χαμηλότερα από το 4% του Ιουλίου.

Ευρωζώνη: Στο 3,8% ο πληθωρισμός Αυγούστου
Μειώθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη τον Αύγουστο και ο πληθωρισμός αυξήθηκε 3,8%, χαμηλότερα από το 4% του Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Η υπηρεσία στατιστικών ερευνών της ευρωζώνης ανακοίνωσε επίσης τα μεγέθη για την οικονομική εμπιστοσύνη στους "15". Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε τον Αύγουστο στο 88,8 από 89,5 τον προηγούμενο μήνα.

Παρά την επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων, ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» και πρέπει να επανέλθει στο όριο της ΕΚΤ, το οποίο είναι το 2%.

Τα σχόλια του κ. Bini Smaghi απηχούν δηλώσεις άλλων στελεχών της ΕΚΤ, όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λ. Παπαδήμος και ο Γερμανός κ. Axel Weber, που διασκέδασαν μέσα στην εβδομάδα τις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων του ευρώ, υπερθεματίζοντας στην ανάγκη συγκράτησης του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v