Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Εκτακτα μέτρα 1 δισ. για αγορά ακινήτων

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα προτείνει πρόγραμμα δαπανών ύψους 1 δισ. στερλινών, για να αντιμετωπιστεί η χειρότερη διολίσθηση τιμών ακινήτων 18 ετών.

Βρετανία: Εκτακτα μέτρα 1 δισ. για αγορά ακινήτων
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Gordon Brown, θα προτείνει σήμερα στο κοινοβούλιο να δαπανηθούν 1 δισ. στερλίνες (1,8 δισ. δολ.) νωρίτερα απ’ όσο ήταν προγραμματισμένο, ώστε να στηριχθεί αντιστροφή στη χειρότερη διολισθηση τιμών ακινήτων 18 ετών που υφίσταται η χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Brown θα επιταχύνει τις δαπάνες των 6,5 δισ. στερλινών του προγράμματος εργατικής εστίας στην ερχόμενη τριετία, ώστε οι περισσότερες εξ αυτών να χρησιμοποιηθούν στους ερχόμενους 12 μήνες.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν τους πολίτες σε εξαγορά νέας κατοικίας και να βοηθήσουν όσους δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα επισήμως σήμερα Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Alistair Darling δήλωσε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο ότι η Βρετανία βιώνει τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v