Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SWF: 25,5 δισ. δολ. για διεθνείς εξαγορές φέτος

Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία επένδυσαν 25,5 δισ. δολ. μέχρι στιγμής φέτος για την εξαγορά μεριδίων σε μεγάλες διεθνείς εταιρίες όπως η Citigroup και η Merrill Lynch, με 66% από πέρσι.

SWF: 25,5 δισ. δολ. για διεθνείς εξαγορές φέτος
Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία αναπτυσσόμενων οικονομιών επένδυσαν 25,5 δισ. δολ. μέχρι στιγμής φέτος για την εξαγορά μεριδίων σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Citigroup και η Merrill Lynch, ένα μέγεθος αυξημένο 66% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.

Τα sovereign wealth funds (SWF) όπως το Temasek και το Government of Singapore Investment Corp (GIC), της Σιγκαπούρης και το Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) έχουν αποκτήσει μεγάλη επιρροή στις αγορές, επενδύοντας σε τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης που έχουν υποστεί πλήγματα από το αμερικανικό subprime.

Τα τρία κρατικά ταμεία συμμετείχαν σε 22 συμφωνίες, εκ των οποίων οι 10 αξίας 9,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η μεγαλύτερη δραστηριότητα παρατηρήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα sovereign funds διοχέτευσαν 15,8 δισ. δολ. σε 8 μεταβιβάσεις, που αντιστοιχούν στο 62%του συνόλου.

Ακολούθησαν οι επενδύσεις στη Ρωσία, όπου το Dubai World μελετά επένδυση 5,3 δισ. δολ. στην ενεργειακή επιχείρηση OGK-1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v