Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.Stanley: Ελληνική τράπεζα τραβά ισπανικό βλέμμα

Στο στόχαστρο ισπανικής εταιρίας holding βρίσκονται μεταξύ άλλων και τέσσερις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.  

M.Stanley: Ελληνική τράπεζα τραβά ισπανικό βλέμμα
Τις προθέσεις εξαγοράς τράπεζας εκ μέρους μιας ισπανικής εταιρίας holding με το ελληνικών καταβολών όνομα «Criteria», επιχειρεί να ανιχνεύσει η Morgan Stanley σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος, βασιζόμενος στα όσα οι επικεφαλής του fund είπαν κατά τη διάρκεια του conference call των αποτελεσμάτων κατάρτισε μια short list των ιδρυμάτων που ανταποκρίνονται στα ζητούμενα τα οποία έχει περιγράψει η ισπανική εταιρία.

Κατά την έκθεση της Morgan Stanley, η εταιρία αναζητά ίδρυμα με κεφαλαιοποίηση 2 έως 10 δισ. ευρώ που να δραστηριοποιείται στην κεντρική- νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου σκοπεύει να επενδύσει από 500 εκατ. ευρώ έως 2 δισ. ευρώ.

Ο οίκος θεωρεί ότι στα κριτήρια αυτά ανταποκρίνονται μεταξύ συνολικά 12 τράπεζες μεταξύ των οποίων και οι Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Η Criteria είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης με αξία ενεργητικού που φτάνει τα 26 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 2,8 δισ. είναι επενδεδυ6μένα σε ασφαλιστικές χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και τα 3,4 δισ. σε δραστηριότητες διεθνούς τραπεζικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v