Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για τα επιτόκια στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Bank of England για τα επιτόκια. Συνεχίστηκαν οι πιέσεις λόγω εμπορευμάτων στα χρηματιστήρια της Ασίας.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατόπιν της έντονης χθεσινής διολίσθησης και εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Bank of England για τα επιτόκια.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να κρατήσουν σταθερό κόστος δανεισμού, στο 4,25% για το επιτόκιο του ευρώ και το 5% για την στερλίνας.

Ο δείκτης FTSE αντιδρά με άνοδο 0,49% μετά την χθεσινή διολίσθηση κατά 2% και πλέον, εξαιτίας κυρίως των εμπορευμάτων. Ο δείκτης DAX υποχωρεί το μεσημέρι αισθητά, 1,49% στις 6.371 μονάδες κατόπιν σταθεροποιητικών  τάσεων στην πρωινή συνεδρίαση. Ο CAC υποχωρεί 1,07% στις 4.399 μονάδες.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της γαλλικής τράπεζας Natixis, κατόπιν ανακοίνωσης για πώληση μετοχών με έκπτωση 61% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Η TNT αντιδρά ανοδικά στην σύσταση της Morgan Stanley για αγορά των μετοχών της.

Στον αντίποδα, η Citigroup συνέστησε πώληση των μετοχών της Banco Espanol de Credito, καθώς θεωρεί ότι θα εκδηλωθούν πολλά ακόμη πλήγματα στις ισπανικές τράπεζες. Η μετοχή της Banesto υποχωρεί 1,8%.

Η Unilever ενισχύεται 6,3% κατόπιν αλλαγών στην διοικητική ηγεσία του ομίλου.

Η διολίσθηση των επιχειρήσεων εμπορευμάτων και ναυτιλίας ώθησε σε χαμηλότερα επίπεδα τις ασιατικές αγορές επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1%.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησαν χθες μικτές τάσεις και ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,14%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v