Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές "προτίμησαν" το Dow

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall με το Dow να σημειώνει μικρή άνοδο, καθώς τα θετικά νέα από την οικονομία δεν αρκούσαν για να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τις χρηματοοικονομικές εταιρίες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall με το Dow να σημειώνει μικρή άνοδο καθώς τα θετικά νέα από την οικονομία δεν αρκούσαν για να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τις χρηματοοικονομικές εταιρίες.

Η κατάρρευση του hedge fund Οspaie αναζωπύρωσε τον προβληματισμό των επενδυτών για την ένταση και τη διάρκεια που θα έχει το subprime στην πορεία των εταιριών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι σημαντικοί μέτοχοι στο fund ήταν η Lehman Brothers αλλά και η Credit Suisse.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη άνω του 3% σημείωσαν, μεταξύ άλλων, στο Dow oι μετοχές των Home Depot, Bank of America, General Motors. Αντίθετα απώλειες σημείωσε η Intel, η Αlcoa, η Mc’ Donald’s.

Kέρδη κατέγραψε η «προβληματική» Fannie Mae καθώς η εταιρία προχώρησε σε πώληση ομολόγων σε τιμές ανώτερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο υψηλότερη των προβλέψεων τον Ιούλιο καθώς αυξήθηκε 1,4%, έναντι προβλέψεων για άνοδο 1,0%.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές κατέγραψαν ημερήσια πτώση 0,33%, κλείνοντας στα 109,3 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς ο Τυφώνας Gustav δεν θα πλήξει περιοχές στον κόλπο του Μεξικό στον οποίο υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν στο NYSE οι μετοχές των Fannie Mae, AMBAC και Freddie Mac και στο Nasdaq οι τίτλοι των Powershares, Intel και Microsoft.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.532 μονάδες με κέρδη 0,14%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,66%, στις 2.333 μονάδες. Απώλειες 0,2% για τον S&P 500, στις 1.274 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 0,48% στα 10,4 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 0,55%, στα 9,1 δολάρια. Κέρδη 0,37% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 24,2 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 2,15%, στις 5.499 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 2,03%, στις 4.447 μονάδες. Απώλειες 0,78% για τον DAX 30, στις 6.467 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v