Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τα κέρδη της η Wall

Σε αρνητικό έδαφος περνούν S&P 500 και Nasdaq με τον Dow να παραμένει στο "πράσινο", καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 110 δολάρια. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος περνούν S&P 500 και Nasdaq με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη, με τους επενδυτές να αποτιμούν την ισχυρή υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι. 

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.587 μονάδες με κέρδη 0,38%, έχοντας ανοίξει με κέρδη 230 μονάδων. Πτωτικά κινείται ο Nasdaq, εμφανίζοντας απώλειες 0,60%, στις 2.353 μονάδες. Πτώση 0,18% για τον S&P 500, στις 1.280 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Wall Street εχθές παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας (Labor Day).

Την Παρασκευή, η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρές απώλειες, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για την εικόνα καταναλωτικών δαπανών και εισοδημάτων.

Σήμερα, η βουτιά της πετρελαϊκής τιμής κυριαρχεί στην επενδυτική ατζέντα, καθώς το ανώδυνο πέρασμα του τυφώνα Gustav από τις ευαίσθητες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κόλπου, που στήριξε την τιμή του «μαύρου χρυσού» τις προηγούμενες ημέρες, προκαλεί κατάρρευση της πετρελαϊκής τιμής.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο τιμάται αυτή την ώρα στα 109,4 δολάρια το βαρέλι, εμφανίζοντας απώλειες 5,4% ή 6,06 δολαρίων.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται οι …άμεσα ενδιαφερόμενοι, ήτοι οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες επιβαρύνονται ιδιαίτερα από το κόστος των καυσίμων. Κέρδη 12% περίπου εμφανίζουν Delta Airlines και American Airlines.

Παράλληλα, επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στους τραπεζικούς τίτλους, μετά από ανακοίνωση της Korea Development Bank για συζητήσεις περί επένδυσης στη Lehman Brothers, σε μια εξέλιξη που διασκεδάζει τις ανησυχίες για «λουκέτο» στην επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph, μια πιθανή ολοκλήρωση του deal θα σημάνει επιπλέον κεφάλαια 6 δισ. ευρώ για την τράπεζα, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 7% στο άνοιγμα.

Νωρίτερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 5.620,7 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,51% στις 6.518,47 μονάδες. Κέρδη 1,5% στις 4.539,07 μονάδες για τον CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v