Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από το ΑΕΠ στη Wall Street

Κέρδη εμφανίζει η Wall, με την ανακοίνωση αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,3% στο β΄ τρίμηνο να βελτιώνει το κλίμα, αντισταθμίζοντας τον προβληματισμό για την άνοδο του πετρελαίου. Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με την ανακοίνωση αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,3% στο β΄ τρίμηνο να βελτιώνει το κλίμα, αντισταθμίζοντας τον προβληματισμό για την άνοδο του πετρελαίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι Dow Jones και S&P 500 ενισχύθηκαν για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, κυρίως λόγω της καλύτερης των προσδοκιών εικόνας στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Σήμερα, μία ακόμη είδηση, αυτή του ΑΕΠ, διασκεδάζει τις ανησυχίες των επενδυτών για οικονομική επιβράδυνση, καθώς η δεύτερη καταμέτρηση έδειξε 3,3%, σχεδόν διπλάσια από την πρώτη καταμέτρηση που έδειχνε 1,9%.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 400.000 και παραπέμποντας σε ύφεση.

Ανοδικά κινείται η πετρελαϊκή τιμή και σήμερα, παραμένοντας, ωστόσο, κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για πιθανές ζημίες σε ευαίσθητες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από την καταιγίδα Gustav.

Στην αγορά, κέρδη άνω του 6% εμφανίζει ο τίτλος της Tiffany μετά από ανακοίνωση διπλασιασμού της κερδοφορίας της, ενώ πτωτικά κινείται η μετοχή της Sears Holdings μετά από ανακοίνωση μείωσης των κερδών της κατά 62%.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα η Dell.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.564 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,28%, στις 2.389 μονάδες. Άνοδος 0,49% για τον S&P 500, στις 1.287 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,17%, στις 5.592 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,13%, στις 6.392 μονάδες. Κέρδη 1,52% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.439 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v