Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 240 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρότατη πτώση κατέγραψε η Wall, με τις χρηματοοικονομικές εταιρίες να αποτελούν και πάλι τροχοπέδη, ενώ αρνητικά επέδρασε και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ισχυρότατη πτώση κατέγραψε η Wall Street, με τις χρηματοοικονομικές εταιρίες να αποτελούν τροχοπέδη για ακόμη μία συνεδρίαση, ενώ αρνητικά επέδρασε και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Απώλειες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Όλες οι μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow 30 σημείωσαν πτώση, με την AIG να υποχωρεί κατά περίπου 5% ύστερα από τη μείωση της τιμής-στόχου από την Credit Suisse.

Σε πτωτικό κανάλι βρέθηκαν επίσης οι τίτλοι των Lehman Brothers, Washington Mutual, JP Morgan Chase, Wells Fargo και Bank of America. Aντίθετα, κέρδη άνω του 10% σημείωσαν οι μετοχές των Freddie Mac και Fannie Mae, με την πρώτη να προχωρά σε πώληση βραχυπρόθεσμων ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ διέκοψαν τη λειτουργία της Columbian Bank and Trust Co με αφορμή τις διαγραφές των επισφαλών δανείων της τράπεζας λόγω του subprime. Ήταν το ένατο «λουκέτο» αμερικανικής τράπεζας από την περίοδο που ξέσπασε η κρίση των επισφαλών στεγαστικών δανείων.

Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε ελαφρώς, κλείνοντας στα επίπεδα των 115 δολαρίων ανά βαρέλι με ημερήσια κέρδη 0,5%, ενώ ενδοσυνεδριακό χαμηλό «χτύπησε» στα 113,6 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναφορικά με τις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 3,1% τον Ιούλιο, στις 5 εκατομμύρια οικίες, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά μόλις 1,0%.

Λίγο πριν από το κλείσιμο στο Nyse το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τίτλοι των Freddie Mac, Fannie Mae και iShares, ενώ στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Microsoft και Sirius.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.386 μονάδες με πτώση 2,08%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 2,03%, στις 2.365 μονάδες. Πτώση 1,96% για τον S&P 500, στις 1.266 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 2,7%, στα 8,5 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε πτώση 0,3%, στα 10,04 δολάρια.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε 0,72%, στις 6.296 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,01%, στις 4.355 μονάδες. Αργία στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v