Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η νευρικότητα στη Wall Street

Η αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από τα 120 δολάρια αλλά και τα προβλήματα των Fannie Mae, Freddie Mac και Lehman Brothers πιέζουν την αγορά, η οποία ωστόσο ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρας. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από τα 120 δολάρια αλλά και τα προβλήματα των Fannie Mae, Freddie Mac και Lehman Brothers πιέζουν την αγορά, η οποία ωστόσο ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη, βοηθούμενη από τα ισχυρά μεγέθη της Hewlett Packard, παρά τις πιέσεις σε Freddie Mac και Fannie Mae.

Σήμερα, η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών προς τα 120 δολάρια το βαρέλι λόγω εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας επιφέρει προβληματισμό, με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν «στο κόκκινο».

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου δεν δείχνουν να τελειώνουν, με τις υποβαθμίσεις κερδοφορίας για τις τράπεζες και την ανησυχία για το μέλλον της Lehman Brothers να κυριαρχούν.

Ειδικότερα, οι Financial Times σε δημοσίευμά τους σημειώνουν ότι η προσπάθεια πώλησης του 50% της τράπεζας σε νοτιοκορεάτες ή κινέζους επενδυτές στις αρχές Αυγούστου απέβησαν άκαρπες.

Τα σενάρια διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac εντείνουν τη νευρικότητα, αν και οι μετοχές των δυο εταιριών ανακάμπτουν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η Citi προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων κερδοφορίας για τις Goldman Sachs, Lehman Brothers και Morgan Stanley λόγω διαγραφών, εντείνοντας τις πιέσεις για τις μετοχές τους.

Στα θετικά της ημέρας, η μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ανήλθαν στις 432.000 σημειώνοντας πτώση κατά 13.000, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 440.000. Ωστόσο, παραμένουν σε επίπεδα που παραπέμπουν σε ύφεση.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.388 μονάδες με πτώση 0,26%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62%, στις 2.374 μονάδες. Απώλειες 0,11% για τον S&P 500, στις 1.273 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 5.370,2 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να εμφανίζει απώλειες 1,28% στις 6.236,96 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί κατά 1,4% στις 4.304,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v