Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To πετρέλαιο τροχοπέδη (και) για τη Wall

Σημαντικές πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με τη νευρικότητα να επιστρέφει σε αυτή λόγω της αναρρίχησης του πετρελαίου αλλά και των προβλημάτων στις τράπεζες. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σημαντικές πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, με τη νευρικότητα να επιστρέφει λόγω της αναρρίχησης του πετρελαίου προς τα 118 δολάρια το βαρέλι αλλά και υποβαθμίσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη των τραπεζών. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη, βοηθούμενη από τα ισχυρά μεγέθη της Hewlett-Packard, παρά τις πιέσεις στη Freddie Mac και στη Fannie Mae.

Σήμερα η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών προς τα 118 δολάρια το βαρέλι επιφέρει προβληματισμό, με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν "στο κόκκινο".

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου δεν δείχνουν να τελειώνουν, με τις υποβαθμίσεις κερδοφορίας για τις τράπεζες και την ανησυχία για το μέλλον της Lehman Brothers να κυριαρχούν.

Ειδικότερα, οι "Financial Times" σε δημοσίευμά τους σημειώνουν ότι η προσπάθεια πώλησης του 50% της τράπεζας σε Νοτιοκορεάτες ή σε Κινέζους επενδυτές, στις αρχές Αυγούστου, απέβησαν άκαρπες.

Εν τω μεταξύ, η Citi προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων κερδοφορίας για τις Goldman Sachs, Lehman Brothers και Morgan Stanley, λόγω διαγραφών, εντείνοντας τις πιέσεις για τις μετοχές τους.

Στα θετικά της ημέρας η μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ανήλθαν στις 432.000 σημειώνοντας πτώση κατά 13.000, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 440.000. Ωστόσο, παραμένουν σε επίπεδα που παραπέμπουν σε ύφεση.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.331 μονάδες με πτώση 0,71%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,85%, στις 2.368 μονάδες. Πτώση 0,57% για τον S&P 500, στις 1.267 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, στις 5.368 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,26%, στις 4.311 μονάδες. Πτώση 1,17% για τον DAX 30, στις 6.243 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v