Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στη Wall με αιχμή τη Hewlett – Packard

Τα καλύτερα των προβλέψεων κέρδη της Hewlett – Packard αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο και ωθούν υψηλότερα τη Wall. Στο επίκεντρο οι Freddie Mac και Fannie Mae. Ανοδος στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των προβλέψεων κέρδη της Hewlett – Packard αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο και ωθούν υψηλότερα τη Wall. Στο επίκεντρο οι Freddie Mac και Fannie Mae. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η Hewlett – Packard σημείωσε αύξηση 14% στα κέρδη γ΄ τριμήνου παρέχοντας το καύσιμο ανόδου για την αμερικανική αγορά, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την οικονομίας, όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Η μετοχή της εταιρίας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,5%.

Στο προσκήνιο παραμένουν οι τίτλοι των Freddie Mac και Fannie Mae που καλούνται να αποπληρώσουν ομόλογα 223 δισ. δολαρίων στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έντονη παραμένει η φημολογία για μια νέα κυβερνητική παρέμβαση υπέρ των δύο τραπεζών.

Απώλειες για τη Lehman Brothers παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας από νοτιοκορεάτικα κεφάλαια.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα επίπεδα των 116 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 818 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.370 μονάδες με κέρδη 0,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51%, στις 2.396 μονάδες. Άνοδος 0,3% για τον S&P 500, στις 1.270 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,38%, στις 5.340 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,26%, στις 4.344 μονάδες. Άνοδος 0,07% για τον DAX 30, στις 6.287 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v