Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του πετρελαίου πιέζει τη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall μετά την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου με τις Freddie & Fannie στο επίκεντρο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου με τις Freddie Mac και Fannie Mae στο επίκεντρο. Απώλειες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, αργία στο Λονδίνο.

Ειδικότερα στα επίπεδα των 115 δολαρίων κινείται η τιμή του αργού με αφορμή την απόφαση της Ρωσίας να ψηφίσει υπέρ της απόφασης απόσχισης της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Η παραπάνω κίνηση πιθανόν να οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Στο προσκήνιο παραμένουν οι εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου. Ο επικεφαλής της Wells Fargo διέψευσε φήμες ότι η εταιρία που προΐσταται σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς για μια από τις ανταγωνίστριες επιχειρήσεις.

Πτώση σημειώνουν οι Lehman Brothers αλλά και η AIG με αφορμή την έντονη φημολογία ότι η Fitch θα προχωρήσει σε μια υποβάθμιση των αξιολογήσεων της τελευταίας.

Στο επίκεντρο και τα μακροοικονομικά στοιχεία καθώς ανακοινώνονται οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.535 μονάδες με πτώση 0,8%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,85%, στις 2.393 μονάδες. Απώλειες 0,66% για τον S&P 500, στις 1.283 μονάδες.

Ο DAX 30 υποχωρεί 0,47%, στις 6.312 μονάδες, ενώ ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,82%, στις 4.364 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v