Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους τραπεζικούς τίτλους να ανακάμπτουν εν μέσω σεναρίων επιθετικής εξαγοράς της Lehman Brothers (15%) και επικείμενης ομιλίας του B. Bernanke. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους τραπεζικούς τίτλους να ανακάμπτουν εν μέσω σεναρίων επιθετικής εξαγοράς της Lehman Brothers και επικείμενης ομιλίας του B. Bernanke.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το comeback των τραπεζών από ισχυρές πιέσεις βοήθησε Doe Jones και S&P 500 να κλείσουν σε θετικό έδαφος, με εμφανή τη νευρικότητα στο ταμπλώ.

Σήμερα, οι μετοχές των Fannie Mae, Freddie Mac αλλά και της Lehman Brothers παραμένουν στο επίκεντρο, με τα σενάρια για διάσωση των δυο πρώτων και επιθετική εξαγορά της δεύτερης να τροφοδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, ο τίτλος της Lehman Brothers εκτινάσσεται 15% στο άνοιγμα, μετά την είδηση ότι συμπεριλαμβάνεται στους ενδεχόμενους στόχους εξαγορών της κρατικής Korean Development Bank σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της τράπεζας στο Reuters.

Οι μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac ενισχύονται εν όψει ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας, όπου πάντως οι αναλυτές δεν αναμένουν ανακοινώσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα, είτε στο μέτωπο των δυο ημικρατικών εταιριών, είτε σε αυτό της νομισματικής πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο υποχωρεί σήμερα και πάλι κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, στα 119,7, με το δολάριο να ανακάμπτει κατά 1,3% έναντι ευρώ και γεν, εν όψει της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.502μονάδες με άνοδο 0,63%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,53%, στις 2.398 μονάδες. Κέρδη 0,54% για τον S&P 500, στις 1.284 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,54%, στις 5.453 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 1,46%, στις 4.367 μονάδες. Άνοδος 1,49% για τον DAX 30, στις 6.330 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v