Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street

Η απροσδόκητη ενίσχυση των παραγγελιών διαρκών αγαθών αντισταθμίζει το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει στη Wall Street η αύξηση των πετρελαϊκών αγαθών, λόγω του Τυφώνα "Gustav". Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η απροσδόκητη ενίσχυση των παραγγελιών διαρκών αγαθών αντισταθμίζει το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει στη Wall Street η αύξηση των πετρελαϊκών αγαθών λόγω του Τυφώνα "Gustav". Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1,3% τον Ιούλιο σε σχέση με εκτιμήσεις για σταθεροποίηση στα επίπεδα του Ιουνίου.

Ωστόσο, αρνητικά επιδρά η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών στα επίπεδα των 118 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τις ανησυχίες για την πορεία της τροπικής καταιγίδας "Gustav" και την πιθανότητα να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Στις εταιρικές ειδήσεις στο επίκεντρο βρίσκονται οι τίτλοι των Fannie Mae και Freddie Mac μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των δύο εισηγμένων από την S&P.

Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι τίτλοι των φαρμακευτικών Amylin και Εli Lilly μετά την παρέμβαση του αμερικανικού ΕΟΦ, ο οποίος σε σχετικό report τόνισε πως σκευάσματα των δύο εισηγμένων είναι υπεύθυνα για τον θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.401 μονάδες με οριακά κέρδη 0,03%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,04%, στις 2.362 μονάδες. Άνοδος 0,08% για τον S&P 500, στις 1.272 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,54%, στις 5.500 μονάδες, ενώ ο DAX 30 υποχωρεί 0,47%, στις 6.310 μονάδες. Απώλειες 0,29% για τον CAC 40 στις 4.355 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v