Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία έβαλε "πλάτες" στη Wall

Τα θετικά νέα από την οικονομία λόγω της αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών, αντιστάθμισαν την άνοδο των πετρελαικών τιμών και χάρισαν κέρδη στη Wall. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα θετικά νέα από την οικονομία λόγω της αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών αντιστάθμισαν την άνοδο των πετρελαικών τιμών και χάρισαν κέρδη στη Wall. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η απροσδόκητη άνοδος των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο αποτέλεσε το καύσιμο ανόδου για την αγορά, όπως εξηγούν αναλυτές. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,3% τον Ιούλιο έναντι προβλέψεων για σταθεροποίηση στα επίπεδα του Ιουνίου.

Αντίθετα αρνητικά επέδρασε η αύξηση των πετρελαϊκών τιμώ στα υψηλότερα των 118 δολαρίων ανά βαρέλι. Η ημερήσια ενίσχυση κατά 1,62% αποδίδεται στις ανησυχίες για την πιθανότητα ο τυφώνας «Gustav» να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι τίτλοι των Freddie Mac, Fannie Mae, Citigroup, Valero Energy, ConocoPhilips.

Aντίθετα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έπληξε τις μετοχές αεροπορικών τίτλων όπως οι Delta και Northwest Airlines.

Λίγο πριν το κλείσιμο το υψηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν στο NYSE οι τίτλοι των Freddie Mac, Fannie Mae και Ford, ενώ στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Intel και Amylin.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.502 μονάδες με κέρδη 0,79%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,87%, στις 2.382 μονάδες. Ανοδος 0,8% για τον S&P 500, στις 1.281 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 2,6%, στα 10,3 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 1,55%, στα 8,2 δολάρια. Ανοδος 1,1% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,4 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v