Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ράλι" στις ευρωαγορές χάρη σε Freddie & Fannie

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η κρατικοποίηση των Fannie Mae και Freddie Mac θα ενισχύσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η κρατικοποίηση των Fannie Mae και Freddie Mac θα συμβάλλει στην ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Εξέλιξη που ώθησε τους επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις ιδιαίτερα σε τίτλους χρηματοπιστωτικών και κατασκευαστικών εταιριών, οι οποίοι οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα τις αγορές.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι μετά την προσωρινή διακοπή των συναλλαγών στο London Stock Exchange λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα πραγματοποίησης και εκκαθάρισης συναλλαγών, οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεκίνησαν και πάλι κανονικά στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκαν στις 18.30 ώρα Ελλάδας.

Η σημερινή παύση των διαπραγματεύσεων αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ύστερα από εκείνη που συνέβη στις 5 Απριλίου 2000, όταν οι συναλλαγές είχαν διακοπεί για περισσότερες από 8 ώρες.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 3,92% και έκλεισε στις 5.446,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 σημείωσε άνοδο 2,22% και ολοκλήρωσε στις 6.263,74 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 3,42% και διαμορφώθηκε στις 4.340,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v