Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενο "ράλι" με τη διάσωση Fannie & Freddie

Θεαματικό ράλι τιμών καταγράφουν οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία και τα futures της Wall, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναλαμβάνει υπό την προστασία της τις Fannie Mae και Freddie Mac. Κέρδη 10% στις τράπεζες. 

Θεαματικό ράλι τιμών καταγράφουν οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία και τα futures της Wall στον απόηχο της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να αναλάβει υπό την προστασία της τις υπηρεσίες στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac.
 
Η κίνηση θεωρείται πιθανό να σηματοδοτήσει την «αρχή της λήξης» των προβλημάτων που πλήττουν τις διεθνείς αγορές εξαιτίας της κρίσης στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI (+1,7%) διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, με τον FTSE να κερδίζει 3,8% στις 5.440 μονάδες, τον DAX 3,19% στις 6.322 μονάδες και τον CAC 4,37% στις 4,37% και τον Nikkei νωρίτερα να κερδίζει 3,5%.

Σημειώνεται ότι στην αγορά του Λονδίνου σημειώθηκε προσωρινή διακοπή διαπραγματεύσεων, λόγω προβλημάτων στο σύστημα.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άνοδο σχεδόν 3% στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Ισχυρή είναι η αντίδραση του χρηματοοικονομικού κλάδου στις εξελίξεις.

Η UBS στην Ευρώπη και η Mizuho Financial Group στην Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο άνω του 10%, ενώ η αμερικανική Citigroup διαμορφώνεται με κέρδη 6,4% στις γερμανικές συναλλαγές.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι πετρελαϊκές μετοχές, κατόπιν της μεγάλης αύξησης των τιμών του πετρελαίου, καθώς ο τυφώνας Άικ πλησιάζει εγκαταστάσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Total ενισχύεται 3,1% και η Eni 2,8%.

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής συνεδρίασης θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής πίστης Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v