Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και τράπεζες ωθούν τις ευρωαγορές

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η τραπεζική αντίδραση στις φήμες για παρέμβαση στη βρετανική στεγαστική πίστη διατηρούν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές. Ανοδικά και τα futures της Wall.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η τραπεζική αντίδραση στις φήμες για βρετανική παρέμβαση στην αγορά στεγαστικής πίστης προσφέρουν περαιτέρω ώθηση στις ευρωαγορές, κατόπιν του χθεσινού εντυπωσιακού ράλι τιμών στον απόηχο της διάσωσης των αμερικανικών υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Freddie Mac και Fannie Mae.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σταθεροποιητικά αλλά γρήγορα ανέκτησαν θετικά πρόσημα, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου βοηθά τους κλάδους που εξαρτώνται από τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και τους ενεργοβόρους κλάδους.

Ο δείκτης FTSE, που "έχασε" στο μεγαλύτερο τμήμα της εντυπωσιακής χθεσινής συνεδρίασης εξαιτίας διακοπής λόγω τεχνικού προβλήματος, διαμορφώνεται 1,22% υψηλότερα στις 5.512 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,76% στις 6.311 μονάδες και ο CAC 0,86% στις 4.377 μονάδες.

Η Royal Bank of Scotland εκτινάσσεται 6% κατόπιν δημοσιεύματος των "Times" του Λονδίνου ότι η βρετανική κυβέρνηση ενδεχομένως να λάβει μέτρα τόνωσης της αγοράς στεγαστικών δανείων της χώρας. Η HBOS κερδίζει 4,3%.

Η Dell ενισχύεται 1,5% στις γερμανικές συναλλαγές, κατόπιν της ανακοίνωσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αγόρασε περίπου 5 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας.

Βοηθούμενες από την πτώση των τιμών του πετρελαίου 1,5% εν αναμονή διατήρησης σταθερής παραγωγής στον OPEC, η Ryanair κερδίζει 4,2% και η British Airways 1,7%. Η Daimler ενισχύεται 1,5%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Θα ανακοινωθούν εβδομαδιαία στοιχεία για λιανικές πωλήσεις, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών Ιουλίου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ABC/Wash. Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v