Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Google στο έργο O3b Networks

Η Google ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο φιλόδοξο έργο που θα προσφέρει πρόσβαση στο ιντερνέτ σε 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Και η Google στο έργο O3b Networks
Η Google ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο φιλόδοξο έργο που θα προσφέρει πρόσβαση στο ιντερνέτ σε 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική και άλλες αναδυόμενες αγορές, με την έναρξη λειτουργίας τουλάχιστον 16 δορυφόρων που θα δίνουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google για το «μη συνδεδεμένο μισό του πλανήτη.»

Η διάσημη μηχανή αναζήτησης ένωσε τις δυνάμεις της με εκείνες του μεγιστάνα της καλωδιακής τηλεόρασης John Malone και της βρετανικής τράπεζας HSBC για την ανάπτυξη του έργου O3b Networks (σημαίνει «other 3bn» και αναφέρεται στους «άλλους 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους» για τους οποίους η πρόσβαση σε ταχείες συνδέσεις διαδικτύου δεν θεωρείται εμπορικά βιώσιμη.)

Οι συμμετέχοντες στο project θα ανακοινώσουν σήμερα την παραγγελία 16 κατάλληλων δορυφόρων από την Thales Alenia Space, τον γαλλικό όμιλο αεροναυπηγικής. Η αξία του έργου αποτιμάται συνολικά στα 750 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v