Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορεύματα: Οι επενδυτές «τράβηξαν» 39 δισ. $

Τι μεσολάβησε ανάμεσα στα ρεκόρ του Ιουλίου και στην πτώση του Σεπτεμβρίου σε ό,τι αφορά τις τιμές του αργού; Έρευνα που δημοσιεύει το Bloomberg αποκαλύπτει το παρασκήνιο, αλλά και τις εν εξελίξει έρευνες.    

Εμπορεύματα: Οι επενδυτές «τράβηξαν» 39 δισ. $
Οι επενδυτές σε δείκτες εμπορευμάτων, στους οποίους αποδίδονται ευθύνες και για την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, πούλησαν προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου αξίας 39 δισ. δολ. ανάμεσα στο ρεκόρ του Ιουλίου και στις 2 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας «βύθιση» στις τιμές του αργού, σύμφωνα με έρευνα που θα δημοσιευτεί σήμερα και εξασφάλισε το Bloomberg.

Στην έρευνα ο κ. Michael Masters, πρόεδρος του hedge fund Masters Capital Management, επιρρίπτει στους επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν συμβόλαια επί δείκτη εμπορευμάτων την ευθύνη για την αναρρίχηση των τιμών σε ρεκόρ και για τη συνακόλουθη διολίσθηση τιμών.

Ο κ. Masters έχει καταθέσει τρεις φορές φέτος ενώπιον του Κογκρέσου, κάνοντας την εκτίμηση ότι εάν έμπαιναν όρια στους traders, οι τιμές θα έπεφταν στα 65 με 70 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v