Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες παρεμβάσεις από ΕΚΤ, SNB, BOE & Fed

Δεύτερη διαδοχική ημέρα ενέσεων ρευστότητας στο ταλαιπωρημένο χρηματοοικονομικό σύστημα, καθώς Fed, ΕΚΤ, Bank of England και Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας προσφέρουν κεφάλαια με «ήπια» επιτόκια.

Νέες παρεμβάσεις από ΕΚΤ, SNB, BOE & Fed
Δεύτερη διαδοχική ημέρα ενέσεων ρευστότητας στο ταλαιπωρημένο χρηματοοικονομικό σύστημα, καθώς ΕΚΤ, Federal Reserve, Bank of England και Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας προσφέρουν κεφάλαια με «ήπια» επιτόκια.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε μονοήμερη «δημοπρασία» κεφαλαίων, με επιτόκιο 4,25%, χορηγώνας το ποσό των 70 δισ. ευρώ (99,3 δισ. δολαρίων). Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η ΕΚΤ «έριξε» στην ευρωπαϊκή αγορά το ποσό των 30 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε παρέμβαση στις αγορές χρήματος των ΗΠΑ, με "ένεση ρευστότητας" 50 δισ. δολαρίων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) προχωρά σε διήμερη δημοπρασία του ποσού των 20 δισ. στερλινών (35,9 δισ. δολαρίων), τα οποία προσφέρει με επιτόκιο 5%.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας προσφέρει κεφάλαια με επιτόκιο 1,9%, όπως ακριβώς και στη χθεσινή παρέμβασή της, όπου διοχέτευσε στην αγορά το ποσό των οκτώ δισ. ελβετικών φράγκων (7,2 δισ. δολαρίων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v