Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο των απωλειών που κατέγραψε χθες η Wall Street, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο, τις μεταλλευτικές και τις εξαγωγικές εταιρείες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Υποχώρηση από το υψηλό επτά μηνών για τις κορυφαίες ασιαστικές αγορές, στον απόηχο της Wall Street, με τράπεζες, μεταλλευτικές και εξαγωγικές εταιρείες να "σηκώνουν" το βάρος των απωλειών.

Πτώση 4,8% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, με την Fortescue Metals Group, τον τρίτο μεγαλύτερο μεταλλευτικό όμιλο της Αυστραλίας να υποχωρεί 4,5%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής του από την JPMorgan Chase, ενώ κατά 2,4% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Sony.

"Σαφώς έχει φθάσει η στιγμή της διόρθωσης για τις αγορές", τονίζει ο κ. Jim Rogers σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, ενώ προσθέτει ότι "δεν νομίζω ότι οι μετοχικές αγορές είναι το καλύτερο μέρος για να βρεθεί κάποιος για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ίσως και για την επόμενη 10ετία".

Πτώση 1,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,62%. Σε ανάλογη πορεία οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 1,2% και 0,84% αντίστοιχα.

Απώλειες 0,8% για τον Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας, ενώ οριακές απώλειες 0,1% σημείωσε ο Shanghai Composite στην αγορά της Κίνας.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 0,4% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 0,6% χαμηλότερα.

Σε διαδικασία...στρεσαρίσματος βρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street , με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, μετά και τη φήμη για "μαγείρεμα" των αποτελεσμάτων του "τεστ κόπωσης". Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.418,85 μονάδες με απώλειες 1,82%, ο Nasdaq με πτώση 0,45%, στις 1.731,24 μονάδες και ο S&P 500 χαμηλότερα 2,15% στις 909,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v