Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ασία

Σταθεροποιητική κίνηση ακολούθησαν, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι ασιατικές αγορές, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών. Κέρδη 0,2% για Nikkei, 0,6% για Κίνα.

Στροφή σε σταθεροποιητική πορεία για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, οι οποίες κατόρθωσαν να "σβήσουν" τις αρχικές τους απώλειες. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την πρόβλεψη της Toyota για ζημίες και πτώση πωλήσεων.

Η μετοχή του ομίλου υποχώρησε 1,3%, συμπαρασύροντας σε πτωτική τροχιά τους περισσότερους τίτλους αυτοκινητοβιομηχανίων. Απώλειες 3,1% για Honda Motor, 4,4% για Nissan και πλησίον του 4,1% για Mazda Motor.

Σημαντικά κέρδη, υψηλότερα του 5% για τον τίτλο της HSBC, μετά από αναβάθμισή της σύστασής του από την Goldman Sachs σε "buy" από "neutral".

Σε επίπεδο δεικτών ο Nikkei ενισχύθηκε 0,20%, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,93% και τον Kospi να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,2% στην αγορά της Ν. Κορέας. Στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί οριακά κατά 0,2%.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,8%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,5% και τον CAC 40 να κινείται 0,6% υψηλότερα.

Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη σημείωσε η Wall Street, στηριζόμενη τόσο στα θετικά στοιχεία του "τεστ κόπωσης" όσο και στην καλή πορεία της ανεργίας. Εβδομαδιαία κέρδη 4,4% για Dow, 1,2% για Nasdaq και 5,9% για S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v