Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευές - Υγεία στο προσκήνιο

Μπορεί η διακύμανση του Γ.Δ. να παραπέμπει σε μία μάλλον τυπική συνεδρίαση. Δεν είναι όμως έτσι, καθώς εκτός από τους κλάδους της ακτοπλοΐας, της υγείας και των κατασκευών, για αρκετές μετοχές η υπεραπόδοση σε συνδυασμό με τις συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές παραπέμπει σε ενδιαφέρουσα συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί η διακύμανση των βασικών δεικτών να είναι οριακή, παραπέμποντας σε μία ήρεμη συνεδρίαση, σε ένα σημαντικό όμως τμήμα της αγοράς η πραγματική κατάσταση διαγράφεται τελείως διαφορετική.

Μπορεί ο Γ.Δ. να ενισχύεται οριακά κατά 0,05%, παραμένοντας δηλαδή αμετάβλητος πέριξ των 4.150 μονάδων, σε αρκετές όμως μετοχές, από τις περίπου 100 που αντιδρούν ανοδικά, διαπιστώνονται ενδιαφέροντα στοιχεία.

Κατά την εκτίμησή μας οι συναλλαγές στη μετοχή της Άβαξ, περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, με την τιμή να ξεπερνά και τα 6 ευρώ, δεν σημαίνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία απλή είσοδος θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Η μετοχή της Άβαξ ακολουθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις μία προσεκτική, ως προς τη διαπραγμάτευσή της, ανοδική πορεία, με σημαντικές συναλλαγές, που μόνο στην αρχή τους αφορούσαν στη λήψη θέσης για λογαριασμό ξένων διαχειριστών.

Μπορεί η κεφαλαιοποίηση της J&P Άβαξ, αλλά και της ΕΛΤΕΧ, να υπολείπεται σημαντικά του σχήματος Τέρνα – ΓΕΚ, πλην όμως ο σημερινός τζίρος της J&P μας βάζει σε σκέψεις.

Αναμενόμενη θεωρείται η ”μόχλευση” μετοχών ομίλων από το χώρο της υγείας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο Υγεία - Μητέρα.

Ο κλάδος βρίσκεται στην αρχή μιας διαδικασίας συγκέντρωσης – ισχυροποίησης, που πιθανότατα αφορά στο σύνολό τους τις εισηγμένες (του κλάδου).

Αυτό εξηγεί γιατί μετά την αρχική αντίδραση των Ιασώ - Υγείας ακολούθησε και η Euromedica προς τα 5,28 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της ΚΡΙ ΚΡΙ (δες σχετικό θέμα για ΚΡΙ ΚΡΙ, Μπαλλή), η προσέγγιση του 1,4 ευρώ για τη Βιοτέρ, η Έδραση στα 1,14 ευρώ, η ΚΛΜ στα 3,52 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Eurodrip, ΑΕΓΕΚ, Παντεχνική, Αττικάτ, Delta Project, Καρδασιλάρης και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Οι συναλλαγές στις 14:30 παρέμεναν συγκριτικά σε χαμηλό επίπεδο (εξαιρουμένου και του πακέτου του ΟΤΕ), πλην όμως παραπέμπουν σε υψηλή συναλλακτικότητα (ανά τεμάχια).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v