Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οι αναλυτές για απελευθέρωση ναύλων

Βασικό καταλύτη για την πορεία των ακτοπλοϊκών εταιριών εκτιμούν οι αναλυτές πως αποτελεί η απελευθέρωση των ναύλων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του ελεύθερου ανταγωνισμού. Οφέλη για την Blue Star, τις Μινωικές, τη ΝΕΛ και την ΑΝΕΚ.

Θετικοί οι αναλυτές για απελευθέρωση ναύλων
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από την απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη σχετικά με την απελευθέρωση των ναύλων της ακτοπλοΐας για τα πλοία που ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά πριν από το Πάσχα.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως υποδέχεται θερμά την προαναφερθείσα απόφαση, καθώς θα επιτρέψει στις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρίες να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τον ανταγωνισμό.

Επίσης, σημειώνει πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τον όμιλο της Attica Group, καθώς μέσω της Blue Star Ferries θα μπορέσει να υιοθετήσει ευέλικτες τιμές, προσφέροντας ειδικά πακέτα στις ”χαμηλές” περιόδους, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητές της για περαιτέρω εξισορρόπηση της αύξησης των λειτουργικών εξόδων λόγω της ενισχυμένης τιμής του πετρελαίου.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως η απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς αποτελεί βασικό καταλύτη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία των εταιριών του χώρου, επισημαίνοντας ότι η Blue Star Ferries αποτελεί βασικό παίκτη που θα επωφεληθεί.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance τονίζει ότι με την πρόβλεψη ότι η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 7% (τόσο για το 2006 όσο και για το 2007), η μετοχή της Blue Star διαπραγματεύεται 10,6 και 8 φορές τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 και του 2007, αντίστοιχα.

Η Alpha Finance εκτιμά πως τα νέα είναι θετικά, καθώς η απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα απ΄ ό,τι εκτιμούσε (αρχές καλοκαιριού), ενώ τονίζει ότι, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει στο παρελθόν, οι εταιρίες που θα επωφεληθούν τα μέγιστα είναι η Blue Star, οι Μινωικές (τόσο από την παρουσία τους στη γραμμή Πειραιά – Κρήτη όσο και από τη θυγατρική της HSW), η ΝΕΛ και τέλος η ΑΝΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v