Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντανακλαστικά αποθέρμανσης

Ξεκίνησε ανοδικά μέχρι και 0,6% υψηλότερα ο Γ.Δ., μετά όμως τα πρώτα 45 λεπτά συνεδρίασης γύρισε στο ”κόκκινο” και προς τις 4.140 μονάδες. Μετοχές εταιριών από το χώρο της υγείας, ακτοπλοϊκών ομίλων, η Αγροτική Τράπεζα, η Intralot και μεμονωμένες μετοχές ξεχώριζαν, σε μία αγορά που το τελευταίο ζητούμενο είναι η υπερθέρμανσή της.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από την αρχική κορυφή των 4.169 μονάδων η αγορά διολίσθησε σταδιακά μέχρι τις 12:10 προς τις 4.150, με συγκριτικά λίγες συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Αρχικά η μετοχή της Αγροτικής αντέδρασε μέχρι τα 5,76 ευρώ, για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τα 5,70.

Η δε Εθνική, από το αρχικό 40,32 διαμορφωνόταν στα 39,82 ευρώ, τότε δηλαδή που ο Γ.Δ. γύριζε στο ”κόκκινο” και προς τις 4.145 μονάδες.

Ανάλογα διαμορφώθηκε και η σχέση ανοδικών – πτωτικών, επιβαρυνόμενη μετά τις 12:15, αν και στην κορυφή των μετοχών με την υψηλότερη απόδοση παρέμεναν το Ιατρικό Αθηνών (υψηλότερη τιμή στα 3,62 ευρώ), το Ιασώ (υψηλή τιμή 4,32 ευρώ) και ακολουθούσαν Εγνατία Τράπεζα (προνομιούχος μέχρι τα 5,24 ευρώ), Intralot (μετά την ανακοίνωση των καλών αποτελεσμάτων), Μινωικές Γραμμές, Info-Quest, Ρόκας, Φουρλής, J&P Άβαξ, αλλά και Μέτκα, Μαΐλλης, ΔΟΛ και Chipita.

Αποθερμάνθηκε δηλαδή σε λιγότερο από 45 λεπτά η αγορά, με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται μεταξύ των 4.140-4.145 μονάδων, με την τιμή 35 μετοχών να κινείται αρνητικά.

Μένει στη συνέχεια να φανεί μέχρι πού επιχειρείται να διολισθήσει η αγορά, καθώς η υπερθέρμανσή της δεν θα ξεπερνούσε τον ευρύτερο σχεδιασμό.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v