Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κατοχύρωση κερδών

Αφορμές για κατοχύρωση κυρίως κερδών έψαχναν στην αγορά και τις βρήκαν. Μέχρι την περιοχή των 2.265-2.272 μονάδων υποχώρησε ο FTSE-20 από όπου ξεχωρίζουν Folli Follie, Hyatt, Γερμανός, ΟΤΕ και Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα προς τις 4.133 μονάδες διόρθωσε ο Γ.Δ. με τον FTSE-20 να φτάνει μέχρι τις 2.265,7 μονάδες.

Σχετικά γρήγορα, όμως, και με χαμηλό κόστος απορρόφησης (περίπου 40 εκατ. ευρώ), διαμορφώθηκε πέριξ των 2.270 μονάδων, όπου αρχικά φαινόταν ότι θα σταθεροποιηθεί.

Η μερική κατοχύρωση θέσεων, κυρίως κερδοφόρων περιορίστηκε σε τίτλους της Alpha Bank, Εθνικής, Αγροτικής και ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Eurobank.

Από τις μετοχές του FTSE-20, υψηλότερη απόδοση είχαν στις 12:45 Folli Follie, Hyatt, Γερμανός, ΟΤΕ και με 3,4% η Intracom.

Η αντίδραση της Intracom, αποδίδεται σε αγορές από χαμηλότερες τιμές ξένων διαχειριστών, κυρίως μέσω λονδρέζικων κωδικών, ενώ αυξημένες παρουσιάζονται οι συναλλαγές και στη μετοχή της Intralot (πέριξ των 20,90 ευρώ).

Ανοδικά αντιδρούσαν την ίδια ώρα, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Σιδενόρ, Χαλκόρ, ΕΛΒΑΛ), ο Ρόκας προς τα 17,34 ευρώ, Αλουμίνιον της Ελλάδος προς τα 19,74 ευρώ (με αγοραστές κυρίως ξένους), Marfin, Info Quest, Attica Συμμετοχών μέχρι τα υψηλά των 4,72 ευρώ.

Η μετοχή της τελευταίας ενισχύεται μετά την επισημοποίηση της πώλησης των 3 πλοίων – δρομολογημένων στις γραμμές της Βαλτικής – στην Εσθονική Τallink (δες σχετικό θέμα), έναντι 310 εκατ. ευρώ.

Σε ανάλογο ρυθμό εκτιμάται ότι θα κινηθεί στη συνέχεια η αγορά, εκτός και εάν απειληθεί με αύξηση συναλλαγών η περιοχή των 2.265-2.272 μονάδων (για τον FTSE-20).

Μεταξύ των 23 μετοχών που διαμορφώνονται ανοδικά (στις 12:45) ξεχώριζαν πέραν αυτών που αναφέρθηκαν, η Μηχανική, Lamda Development, Blue Star Ναυτιλιακή, ΙΑΣΩ, Τεχνική Ολυμπιακή και Βωβός.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v