Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνουμε την μπάλα, στοπ!

Τελικά, ο ΣΕΒ είναι με το ΠΑΣΟΚ ή με τη Νέα Δημοκρατία; Ποιος έχει κάνει ”ανίερη συμμαχία” με το κεφάλαιο; Όταν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο ΣΕΒ εκφράζει την πολιτική του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, τότε, μάλλον, μυρίζει εκλογές! Και οι επόμενες εκλογές μπορεί να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Τότε που η ”λαϊκή δεξιά” πολεμούσε τον ”κομμουνιστικό κίνδυνο” και η επιχειρηματικότητα ήταν συνώνυμη του ”ληστρικού καπιταλισμού”. Ουάου!

Χάνουμε την μπάλα, στοπ!
Τελικά, ο ΣΕΒ είναι με το ΠΑΣΟΚ ή με τη Νέα Δημοκρατία; Ποιος έχει κάνει ”ανίερη συμμαχία” με το κεφάλαιο; Όταν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο ΣΕΒ εκφράζει την πολιτική του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, τότε, μάλλον, μυρίζει εκλογές!

Και οι επόμενες εκλογές μπορεί να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Τότε που η ”λαϊκή δεξιά” πολεμούσε τον ”κομμουνιστικό κίνδυνο” και η επιχειρηματικότητα ήταν συνώνυμη του ”ληστρικού καπιταλισμού”. Ουάου!

Έτσι που πάει το πράγμα, θα αρχίσουμε να ακούμε σε λίγο ”κατηγόριες” μεταξύ των πολιτικών του τύπου: ”Εσείς φταίτε για την ακρίβεια, που την προηγούμενη βδομάδα ανταλλάξατε χειραψία στον δρόμο με τον τάδε βιομήχανο και αυτός την άλλη μέρα αύξησε τα προϊόντα του κατά 2%”.

”Τι λέτε, κύριε;”, θα λέει ο άλλος. ”Εσείς δεν είδατε ως υπουργός τον τάδε επιχειρηματία στο γραφείο σας; Εσείς συναλλάσσεσθε μαζί τους”.

Το σκηνικό αυτό σας φαίνεται υπερβολικό; Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε! Τα πρώτα μηνύματα ήδη φτάνουν. Ο ΣΕΒ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των βιομηχάνων και φυσικό είναι να εκφράζει τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν είναι δυνατόν να τους ρίχνουμε στην πυρά κάθε φορά που οι άνθρωποι τολμούν να εκφράσουν τις θέσεις τους. Και είναι απαράδεκτο να στρέφουμε συστηματικά τα πυρά της κοινωνίας πάνω τους, χρεώνοντάς τους την ακρίβεια, τη μη ανάπτυξη και οποιοδήποτε άλλο κακό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανάπτυξη. Όλα τα υπόλοιπα είναι ”φθηνή πολιτική”.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v