Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στην αγορά

Προς τις 4.190 μονάδες διαμορφώνεται -περίπου 1% υψηλότερα- ο Γ.Δ. και αφού νωρίτερα είχαν δοκιμαστεί βραχυπρόθεσμες ”στηρίξεις”. Ενδιαφέρον για Εγνατία Τράπεζα, Marfin, αγορές σε Τιτάν, Μυτιληναίο και Μέτκα, κέρδη μέχρι και 4% για την Εθνική Ασφαλειών και συνολικότερη μόχλευση για μετοχές ακτοπλοϊκών ομίλων συνθέτουν την εικόνα μιας συνεχώς βελτιούμενης αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσεκτικών τόνων και κινήσεων είναι μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με τον Γ.Δ. να αντιδρά αρχικά προς τις 4.189 μονάδες (εν συνεχεία να περιορίζονται μέχρι το 0,57% τα ποσοστιαία κέρδη) και μετά τις 12:20 σταδιακά να ξεδιπλώνεται και πάλι ανοδική αντίδραση προς την προηγούμενη κορυφή.

Με συναλλαγές περίπου 60 εκατ. ευρώ (ύστερα από περίπου μία ώρα συνεδρίασης) και μοιρασμένη την εικόνα όσον αφορά στις μετοχές του FTSE-20, μέσω των οποίων διαμορφώνεται η τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Υψηλότερα εμφανίζονταν αγοραστές προς τα 30,9 ευρώ στην Alpha Bank (2%) και τη ΔΕΗ (19,7 ευρώ), ενώ εντολές αγοράς δίνονταν μέχρι και 2,5% υψηλότερα για την Τιτάν, 2,5% την Intracom, 1,1% την Coca Cola και 1,64% τη Βιοχάλκο.

Λίγο χαμηλότερα, προς τα 29,60 ευρώ, διαμορφωνόταν η μετοχή της Εμπορικής και προς τα 11,29 της Hyatt.

Για 16 μετοχές του ”20άρη” η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά, ενώ συνολικά 67 τίτλοι κατέγραφαν κέρδη.

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των συναλλαγών και της απόδοσης στη μετοχή της Εγνατίας Τράπεζας (μέγιστη 6,44 ευρώ), στον προνομιούχο της τίτλο (4,98 ευρώ), στις θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής, με την Ασφαλειών μέχρι τα 7,78 ευρώ, την Τιτάνα μέχρι τα 40,38 ευρώ, τη Μarfin προς τα 26,20 ευρώ και τη Μέτκα μέχρι τα 9,18 ευρώ.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσίαζε η σχεδόν παράλληλη αντίδραση της Attica Συμμετοχών προς τα 4,48 ευρώ και των Μινωικών προς τα 3,36 ευρώ, με ιδιαίτερα υψηλό τζίρο στην περίπτωση της πρώτης.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν και στη μετοχή της Blue Star Ναυτιλιακής (μέγιστη 2,45 ευρώ).

Σε γενικές γραμμές, η εικόνα είναι θετική για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, με τον Γ.Δ. προς τις 4.190 μονάδες και μόχλευση σε επιμέρους κλάδους (με αιχμή ακτοπλοΐα και ασφάλειες).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v