Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στις αποκρατικοποιήσεις, στη συνάντηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά και στις προτάσεις του ΣΕΒ, καθώς και στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για τις τράπεζες αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στις αποκρατικοποιήσεις, στη συνάντηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά και στις προτάσεις του ΣΕΒ, καθώς και στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για τις τράπεζες αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Αποκρατικοποιήσεις: Στις αποκρατικοποιήσεις της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας, από τις οποίες εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί έως και 1,4 δισ. ευρώ ρίχνει το βάρος το υπουργείο Οικονομίας μετά την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας από το Ecofin, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΚΟ: Στο ”ψυγείο” μπαίνει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης επιβεβαιώνει το φύλλο του Σαββάτου.

Συμβάσεις Εργασίας: Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτών, επισημαίνει η Ημερησία, που κάνει λόγο για ρήγμα στο εργοδοτικό μπλοκ καθώς η ΓΣΕΕ προτείνει αύξηση μισθών 5% έναντι 2,8% που εισηγείται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων.

Σε προτάσεις – τελεσίγραφα που έχουν στόχο τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιμένει αλά γαλλικά ο ΣΕΒ εν όψει της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ, επισημαίνουν Τα Νέα.

Γαλλία: Το μήνυμα ”σταματήστε τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις” φτάνει από τους δρόμους του Παρισιού -που τους κατέκλυσε 1,5 εκατ. εργαζομένων και φοιτητών– στην Αθήνα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει πως ”ψάχνει τους αποδέκτες του” στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που θέλει να χειροτερεύσει περισσότερο το εργασιακό καθεστώς παρά το ότι είναι χειρότερο από αυτό του νόμου Ντε Βιλπέν.

Σοφοκλέους: Ακριβαίνει η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως επέρχεται διπλή αλλαγή στο Χ.Α., καθώς –όπως επισημαίνει- η διοίκησή του εκμεταλλεύεται την ανοδική πορεία του για να επιβάλει ειδικό ετήσιο τέλος σε όλους τους ενεργούς κωδικούς (από 3 έως 100 ευρώ ανά επενδυτή), ενώ παράλληλα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέτει σε ισχύ ένα μέτρο που στοχεύει στην προστασία της αγοράς, κόβοντας τις άτυπες πιστώσεις του τριημέρου.

Τράπεζες: Σε ευνοϊκή συγκυρία βρίσκεται ο τραπεζικό κλάδος και θα υπάρξουν αλλαγές συσχετισμών, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως η ισχύς των μεγάλων ομίλων επιτρέπει άμεσες κινήσεις εξωστρέφειας.

Eurobank: Στα σχέδια της Eurobank για την αγορά της Σερβίας αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παραθέτει τους στόχους της τράπεζας μετά την απόκτηση του ελέγχου της NSB.

Intracom: Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με την Ημερησία η απόφαση για το 10% της Telsim, καθώς η Intracom φέρεται να έχει ζητήσει από την τουρκική εταιρία παράταση μερικών ημερών.

Λαναράς: Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ομίλου Λαναρά ενέκριναν το βράδυ της Παρασκευής οι τράπεζες, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο θα δοθούν άμεσα στον όμιλο 25 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ρυθμίζεται με ορίζοντα 10ετίας ο συνολικός δανεισμός που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Κλουκίνας – Λάππας: Κέρδη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ αναμένει η Κλουκίνας – Λάππας για το 2005 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι το ανεκτέλεστο των συμβάσεων της εταιρίας ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Nestle: Εφαλτήριο για την ανάπτυξη επιχειρήσεων στη ΝΑ Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο κ. Ευ. Καλούσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle και πρόεδρος του ΣΕΒΤ, ο οποίος μιλώντας στη Ναυτεμπορική τονίζει ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει μεγάλες προοπτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v