Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ανοιχτό” το θετικό σενάριο

Οι αυξημένες συναλλαγές που σημειώθηκαν στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας φαίνεται να ενισχύουν περισσότερο το θετικό ενδεχόμενο. Αυτό δηλαδή της συντήρησης της ανοδικής τάσης προς τις 4.190-4.210 μονάδες, με απαραίτητη όμως προϋπόθεση την ουσιαστική αύξηση των συναλλαγών. Ενδιαφέρουσα και λόγω Αγροτικής η εβδομάδα που ξεκινά με τον Γενικό Δείκτη από την περιοχή των 4.150 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσα προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα χωρίς τις τεχνικής φύσεως υποχρεώσεις των Παραγώγων, με τον FTSE-20 από τις 2.289,5 και τον Γενικό λίγο χαμηλότερα των 4.150 μονάδων.

Ο κλάδος που φαίνεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο τραπεζικός, ξεκινά λίγο υψηλότερα των 6.000 μονάδων, έχοντας καταγράψει κέρδη 3,9% την προηγούμενη εβδομάδα.

Με την Εθνική πολύ κοντά στα 41 ευρώ, τη Eurobank από τα 32,62 ευρώ, την Alpha Bank από τα 30,28 ευρώ, αν και το ενδιαφέρον φαίνεται να επικεντρώνεται στις Αγροτική Τράπεζα (5,74 ευρώ), Εμπορική (29,90 ευρώ) και Πειραιώς (25,82 ευρώ).

Η Π&Κ διατηρεί για τον ΟΤΕ την τιμή–στόχο στα 20,2 ευρώ, όπως επίσης και τη σύσταση (”υπεραπόδοση”), με τη μετοχή του Οργανισμού να διαμορφώνεται στα 17,84 ευρώ. Η ίδια χρηματιστηριακή αναθεωρεί από τα 12 στα 15 ευρώ την τιμή–στόχο για την BrandCo.

Αυξημένες όμως συναλλαγές, σε υψηλές μάλιστα τιμές, έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στη μετοχή των Τιτάν (1,1 εκατ. τεμάχια την προηγούμενη εβδομάδα), Cosmote (3,2 εκατ.), Εθνική Ασφαλιστική (1,2 εκατ. τεμάχια με τρέχουσα τιμή στα υψηλά 4ετίας), Ελληνικά Πετρέλαια (8,9 εκατ. τεμάχια και μεταβολή 9,2%), αλλά και στους τίτλους των ΕΧΑΕ (2,6 εκατ.), Ελληνική Τεχνοδομική (3,7 εκατ.), Intracom (3,1 εκατ.), ΜΕΤΚΑ (1,2 εκατ.), Marfin (1,5 εκατ.), αλλά και J&P Άβαξ, Goody’s, Μηχανική, Folli Follie, Blue Star - Attica Συμμετοχών, Κύπρου, ΕΛΒΑΛ και Μυτιληναίος.

Το ενδεχόμενο της συνέχειας στην ανοδική αντίδραση φαίνεται πως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς η υπέρβαση των 4.120-4.130 μονάδων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με αύξηση των συναλλαγών, με τους τεχνικούς αναλυτές να εντοπίζουν την επόμενη περιοχή ”αντίστασης” στο εύρος των 4.190-4.210 μονάδων.

Η ευόδωση του θετικού ενδεχόμενου θα συγκέντρωνε μεγαλύτερες πιθανότητες εάν συνοδευόταν σήμερα – αύριο από υψηλότερο τζίρο (περίπου 350 εκατ. ευρώ καθαρές συναλλαγές). Στην αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να ξεγελάσει δημιουργώντας κινδύνους για πιθανή υποχώρηση στη συνέχεια χαμηλότερα των 4.100 μονάδων.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v