Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει το θετικό κλίμα

Τη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ μερίδα αυτών εκτιμά ότι οι επιδόσεις της Σοφοκλέους θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από την κίνηση των αναδυόμενων αγορών.

ΑΧΕ: Παραμένει το θετικό κλίμα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, σημειώνει η Marfin Analysis.

Υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν οι ξένες αγορές σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους εκτιμά πως η θετική ψυχολογία παραμένει, ενώ για τη βραχυπρόθεσμη τάση σημειώνει ότι συνεχίζει να εξαρτάται από τις επιδόσεις των αναδυόμενων αγορών.

Κέρδη της τάξης του 3,3% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης την εβδομάδα που πέρασε, γεγονός που τον έφερε μόλις 2,3% μακριά από τα υψηλά έτους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως δεν αποκλείεται καταγραφή υψηλότερων επιπέδων, καθώς οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές και το βλέμμα των επενδυτών επικεντρώνεται στα διάφορα deals.

Προβλέπει, ωστόσο, καθώς η αγορά πλησιάζει υψηλότερα επίπεδα, ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης.

Ορισμένα από τα αποτελέσματα χρήσης που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συνδυασμό με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να καθοδηγούν την αγορά σε συνδυασμό με το placement που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, εκτιμά η Σίγμα Securities.

O ”παραδοσιακά κακός μήνας Μάρτιος” όχι μόνο πέταξε έξω βραχυπρόθεσμα κεφάλαια και ευαίσθητους κωδικούς σε έντονες παλινδρομήσεις, αλλά φαίνεται να πηγαίνει ολοταχώς κόντρα στις παραδόσεις που θέλουν τα xρηματιστήρια να ταλαιπωρούνται κατά την πρώτη ισχυρή κατοχύρωση κερδών που ξεκινά τις πρώτες ημέρες της άνοιξης και ολοκληρώνεται λίγο πριν από το Πάσχα, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η μη υποχώρηση προς τα χαμηλά και η άρνηση των αγοραστών να παραδώσουν τις θέσεις τους οφείλεται στη συνεχή ροή επιχειρηματικών εξελίξεων, με πρωτοφανούς έκτασης deas σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη (Vodafone, Merck, Body shop), την απορρόφηση των πετρελαϊκών κραδασμών, με την εμφάνιση τάσεων ενεργειακής απεξάρτησης παγκοσμίως και τη φθορά των αρνητικών νέων από το μέτωπο των επιτοκίων, που αντισταθμίζονται με συμπαθητικά μάκρο που αφορούν στην απασχόληση και την κατανάλωση.

Επίσης, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η τελική διαγραμματική εικόνα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απαισιόδοξη, αφού ο Γενικός Δείκτης κατόρθωσε να επανέλθει κοντά στα υψηλά έτους, ενώ τονίζει πως όλοι σχεδόν οι τεχνικοί δείκτες έδωσαν νέα σήματα αγορών. Εξάλλου, η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκαθάρισε την αμφιβολία ολοκλήρωσης της μέγιστης επιτρεπτής διόρθωσης της αγοράς επαναφέροντας το Γενικό Δείκτη σε καθαρά ανοδική φάση.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι προς το παρόν η επιστροφή στα νέα υψηλά φαίνεται ότι θα γίνει εντός του ”παραδοσιακά πτωτικού Μαρτίου”, ενώ ο νέος φετινός στόχος με βάση τα έως τώρα τεχνικά δεδομένα αναβαθμίζεται στις 4.450 μονάδες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι κερδισμένες ή πουλημένες θέσεις που έχουν μετατραπεί σε ρευστό θα αναγκαστούν να εισέλθουν στην αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, αφού διαχειριστικά θα χάσουν επαφή με τη σχετική απόδοση του Γενικού Δείκτη.

Καταλήγει δε, πως το εν λόγω συμπέρασμα ενισχύεται και από τις υπερβολικές έως εντυπωσιακές εκροές κεφαλαίων που παρατηρήθηκαν από τα εγχώρια Αμοιβαία έως τώρα (183 εκατ. ευρώ) και οι οποίες φωτογραφίζουν τη συνεχιζόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης των εγχώριων επενδυτών, σε μια αγορά που πεισματικά επιμένει να εκπλήσσει με τη συμπεριφορά της και τις συνεχείς εισροές ξένων κεφαλιών.

Τι έγινε την Παρασκευή: Υψηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,07% και ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 1,32%, με τους δείκτες της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υποχωρούν.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει ότι οι τράπεζες παρέμειναν στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με τον αντίστοιχο δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v