Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες - μεσαίοι στο προσκήνιο

Mε τη δεύτερη ταχύτητα του ”20άρη” διαμορφώνεται πέριξ των 4.090 μονάδων η αγορά. Στο περίπου 3 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με τις μετοχές των Marfin, Μυτιληναίου, Μηχανικής, ΕΛΠΕ και Πειραιώς να υπεραποδίδουν έναντι βασικών δεικτών και μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιθετικότερη, αλλά με λιγότερες συναλλαγές απ’ ό,τι χθες διαμορφώνεται –μέχρι στιγμής– η τάση στην αγορά.

Με τον Γ.Δ. πέριξ των 4.090 μονάδων και τον FTSE-20 μετά το χθεσινό 0,10% να πολλαπλασιάζει την απόδοσή του σε 1,10%, έναντι 1,17% του SC-80 και 1,46% του Mid 40.

Στο περίπου 3 προς 1 διαμορφωνόταν στις 14:30 η αναλογία ανοδικών – καθοδικών, με αρκετές μετοχές από τη μεσαία – μικρή κατηγορία να υπεραποδίδουν.

Πέραν των Marfin, Βιοχάλκο, Μαΐλλης, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Μυτιληναίος, βεβαίως και της ΔΕΗ, που ξεκίνησαν ανοδικά από τις 11:30, ακολουθούν μετά τις 14:00 οι Αθηνά, Φιερατέξ, SATO, Altec, MLS, LogicDIS και ορισμένες ακόμη από τη δεύτερη κατηγορία.

Από τον FTSE-20 ενδιαφέρον παρουσιάζουν -πέρα από τη ΔΕΗ- οι Βιοχάλκο (3,6%), Intracom (3,3%), ΕΛΠΕ (3,1%), αλλά και η Alpha Bank, που φτάνει και πάλι τα 30 ευρώ, η Πειραιώς, που πατά στα 25 ευρώ, η Τιτάν που αγγίζει τα 39 ευρώ και η Motor Oil στα 22,70 ευρώ.

Μεθοδικά συνεχίζεται η συγκέντρωση μετοχών της Εθνικής σε τιμές υψηλότερα των 39 ευρώ και της Eurobank πάνω από τα 31,5 ευρώ, δύο μετοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής αυτή την περίοδο.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v