Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ρεύμα” ανόδου

”Ρεύμα ανοδικής αντίδρασης” όλων ανεξαιρέτως των μετοχών εταιριών που άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται με την προοπτική της απελευθέρωσης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Θετικά ξεκίνησαν οι Εθνική και Alpha Bank, ενώ για 4 στους 4 ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους καταγράφονται σημαντικά κέρδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τις μετοχές ενεργειακών επιχειρήσεων και ομίλων ξεκίνησε θετικά η συνεδρίαση.

Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες 2-3 συνεδριάσεις και το Γ.Δ. να ξεπερνά μετά τα πρώτα 15 λεπτά τις 4.050 μονάδες.

Το εντυπωσιακό είναι πως μετοχές των Τέρνα-ΓΕΚ, αλλά και Ρόκα ενισχύονται κατά 7,52%-5,15% (σύμπτωση η έκθεση της UBS για την Τέρνα, με την οποία θέτει τιμή-στόχο τα 15,2 ευρώ;) και 4,12% αντίστοιχα, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές στη μετοχή της ΓΕΚ.

Αυξημένες, όμως, ήταν οι συναλλαγές και στις μετοχές των τεσσάρων ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων (ΕΛΤΕΧ, Μηχανική, Τεχνική Ολυμπιακή και J&P ΑΒΑΞ), ενώ ακολουθούσαν με λιγότερες συναλλαγές Μέτκα, Μυτιληναίος, Αλουμίνιον.

Ανοδικά ξεκίνησαν μετοχές ακτοπλοϊκών εταιριών (Blue Star, Μινωικές, Attica).

Είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης η τιμή 55 μετοχών διαμορφωνόταν υψηλότερα και 7 μετοχών χαμηλότερα. Θα πρέπει να προσεχθεί πως μεταξύ των μετοχών με υπεραντίδραση εμφανίζονταν Cosmote, Intralot, Σαράντης, Τεγόπουλος, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, ενώ από τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα διαμορφωνόταν η τιμή της Εθνικής (προς τα 39,72 ευρώ) και της Alpha Bank (29,80 ευρώ).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v