Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Οι χαμηλές, σε σύγκριση με προηγούμενες συνεδριάσεις, συναλλαγές καταγράφουν τη γενικότερα επιφυλακτική και μάλλον συγκρατημένη διάθεση των ενεργών ”παικτών”. Μοιρασμένη η εικόνα μεταξύ βασικών δεικτών και μετοχών, αν και οι τίτλοι με απώλειες είναι περισσότεροι από εκείνους που αντιδρούν ανοδικά. Ανοδικά κινούνται Cosmote, OTE, Εθνική και Eurobank, συντηρώντας στο +0,67% τον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισορροπία με επιφυλάξεις διαμορφώνεται στην αγορά.

Αυτό γιατί στις 14:25 ο Γ.Δ. ενισχυόταν κατά 0,67% (4.041 μονάδες), ακριβώς όσο και ο FTSE-20 (2.238 μονάδες), ενώ για 127 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν χαμηλότερα, έναντι 96 με ανοδική φορά.

Όμως, σε ανάλογο ρυθμό κινούνταν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Περίπου την ίδια ώρα οι συναλλαγές των 135 εκατ. ευρώ ενίσχυαν την εκτίμηση αναλυτών περί μάλλον επιφυλακτικής και συγκρατημένης διάθεσης της συνεδρίασης.

Με βάση τις συναλλαγές, η μετοχή του ΙΑΣΩ εμφανιζόταν ισχυροποιούμενη προς τα 4,38 ευρώ (7,9%), των ΕΧΑΕ προς τα 12,36 ευρώ (5,6%), της Frigoglass προς τα 11 ευρώ (7,4%), αλλά και των Eurodrip, Πλαστικών Θράκης, Σωληνουργείων Κορίνθου, ΥΓΕΙΑ, Σελόντα, Κατσέλης, Καραμολέγκου και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Ισχυρή παρέμεινε η τάση για μετοχές της ΕΚΤΕΧ στα 6,66 ευρώ, Ρόκας στα 15,54 ευρώ, ΑΒΑΞ στα 4,82 ευρώ, Εθνική Ασφαλιστική στα 6,72 ευρώ, Τέρνα στα 10 ευρώ, αλλά και Ηρακλή, Auto Hellas, Cosmote και ορισμένων ακόμη από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Η ισορροπημένη τάση του Γ.Δ. και του FTSE-20 διαμορφωνόταν καθώς Cosmote, ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank ενισχύονταν μέχρι και 1,5%, ενώ με οριακές απώλειες υποχωρούσαν στα 29,98 ευρώ η Alpha Bank και παρέμεναν σταθερές Πειραιώς και Εμπορική στα 24 και στα 27 ευρώ αντίστοιχα.

Η μετοχή της Αγροτικής βρισκόταν σε διαπραγμάτευση 0,36% χαμηλότερα (στις 14:30) στα 5,54 ευρώ.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας κλικ στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης” στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v