Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευση γύρω από τις 4.000 μονάδες

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, μερίδα των οποίων επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και τα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η μεταβλητότητα διατηρείται. Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Συσσώρευση γύρω από τις 4.000 μονάδες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Μια θετική συνεδρίαση προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, με τις τηλεπικοινωνίες να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Υψηλότερα προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά προβλέπει ότι θα ακολουθήσει την τάση που θα επικρατήσει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σε φάση διόρθωσης βρέθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Σοφοκλέους, σε συνέχεια του ”ισχυρού” ράλι των τελευταίων μηνών, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε καταδεικνύουν η συναλλακτική συμπεριφορά. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να καταγραφούν χαμηλότερα επίπεδα καθώς η μεταβλητότητα ενδέχεται να παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας, καθώς και εκείνη των κεντρικών τραπεζιτών είναι από τα βασικά στοιχεία ενδιαφέροντος της τρέχουσας εβδομάδας, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Επίσης, η Σίγμα Securities σημειώνει πως ελλείψει σημαντικών ειδήσεων όσον αφορά στην εγχώρια αγορά προβλέπει τάσεις συσσώρευσης για τον Γενικό Δείκτη γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της αναφέρει πως είναι λογικό μετά τη μεγάλη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας να επικρατεί επιφυλακτικότητα στην επενδυτική κοινότητα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί κοντά στο ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο αναταράξεων λόγω της λήξης των παραγώγων της σειράς Μαρτίου την επόμενη Παρασκευή.

Επισημαίνει δε πως οι αποτιμήσεις των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν αρχίσει και γίνονται ελκυστικές για μεσοπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Τα υψηλά μερίσματα των τραπεζών, το πολύ καλό πρώτο τρίμηνο του έτους, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας και η είσοδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α. αναμένεται να διατηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, προσθέτει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η έναρξη του Μουντιάλ το καλοκαίρι, η θετική πορεία του Πάμε Στοίχημα τους πρώτους δύο μήνες του έτους και η ένταξη των ελληνικών ομάδων αναμένεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου τυχερών παιχνιδιών.

Ωστόσο συνιστά αυξημένα αντανακλαστικά, διατήρηση ή σταδιακή αύξηση θέσεων σε συνεδριάσεις πτωτικών υπερβολών και έμφαση σε εταιρίες με υψηλές μερισματικές αποδόσεις, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Τι έγινε την Παρασκευή: Υψηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η χαμηλή μεταβλητότητα, αλλά και οι περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,44%, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επεκτείνεται σε αρκετούς κλάδους, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v