Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διαθέσεις

Με συγκριτικά χαμηλές συναλλαγές, που παραπέμπουν σε επιφυλακτικότητα και διάθεση σταθεροποίησης, συνεχιζόταν μετά τις 14:00 η συνεδρίαση. Με τον Γ.Δ. οριακά πέριξ των 4.000 μονάδων, μικρές απώλειες για Εθνική, αλλά και κέρδη για Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και ΔΕΗ, και με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 2 συντηρείται το ήπιο κλίμα στη συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται μετά και τις 14:00 η ήπιων τόνων και με εμφανή την προσπάθεια σταθεροποίησης συνεδρίαση.

Έτσι ο Γ.Δ. κινείται οριακά πέριξ των 4.000 μονάδων (με 0,08% στις 14:30), ενώ η αξία των συναλλαγών (158 εκατ. ευρώ) επιβεβαιώνει τη γενικότερη επιφυλακτική και μετριοπαθή στάση των επενδυτών.

Για περίπου 90 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά, και για 136 τίτλους χαμηλότερα, περίπου την ίδια ώρα που τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονταν μέχρι και 0,25% χαμηλότερα (Dax και CAC-40).

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εμφανέστερη είναι η ανοδική τάση για τη μετοχή της ΔΕΗ (18,36 ευρώ), δευτερευόντως σε Alpha (29,42), Εurobank (31,50) και Αγροτική (5,54), με την Εθνική στο -0,8% (39,30 ευρώ), και χαμηλότερα τις Hyatt, Cosmote, Τιτάν, Βιοχάλκο και Εμπορική (26,96 ευρώ).

Η μέχρι εκείνη την ώρα θέση πολιτών – αγοραστών χαρακτηριζόταν από χαμηλής έντασης εντολές (δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 τεμάχια), τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση καταγράφονταν οι αναλογικά μεγαλύτερες θετικές μεταβολές μέχρι 19,7% για τη Fitco (1,76 ευρώ), αλλά και για τις Παρνασσού, Χαλυβδόφυλλα, Kego, Ευρωσύμβουλοι και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία, με σημαντικά χαμηλότερες συναλλαγές απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.

Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως στην αγορά επικρατεί επιφυλακτική διάθεση, καθώς ”φοβάται ο Γιάννης το θεριό και...” και επιχειρείται η σταθεροποίηση – εξισορρόπηση βασικών δεικτών και μετοχών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (σε επίπεδο Γ.Δ.) πέριξ των 4.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v