Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Μεταβλητότητα και επιφυλακτικότητα

”Ηπιων” τόνων συνεδρίαση αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, οι οποίοι κάνουν παράλληλα λόγο για επιφυλάξεις. Εμφανίζονται ωστόσο αισιόδοξοι για τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, καθώς εκτιμούν πως δεν συντρέχουν παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να ανατρέψουν τη γενικότερη ”καλή” εικόνα.

ΑΧΕ: Μεταβλητότητα και επιφυλακτικότητα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Μια ”πιο ήρεμη” συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι η µακροπρόθεσµη ανοδική τάση δεν έχει αλλάξει, καθώς υποστηρίζεται από τα καλά αποτελέσµατα του 2005 και τους υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης για τα επόµενα έτη.

Μεταβλητότητα γύρω από τις 4.000 μονάδες προβλέπει η Proton Securities.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά από την πλευρά της η Eurobank Securities ότι θα επικρατήσουν στην αγορά, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση στήριξης, καθώς η εισροή ειδήσεων είναι περιορισμένη, ενώ προσθέτει ότι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν.

Ανάκαμψη εμφάνισε χθες η Σοφοκλέους, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 5 πτωτικών συνεδριάσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταγραφή απωλειών της τάξης του 7%, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι η αγορά βοηθήθηκε και από τη θετική διάθεση που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως ενδέχεται να εκδηλωθεί περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς οι τιμές αρκετών μετοχών έχουν διαμορφωθεί σε ”ελκυστικά” επίπεδα ύστερα από την πρόσφατη πτώση της αγοράς.

Επισημαίνει, όμως, ότι οι επενδυτές αναμένεται να παραμείνουν ”προσεκτικοί”, παρατηρώντας τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, ενώ είναι πιθανό η μεταβλητότητα να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων, η Σίγμα Securities αναμένει μια ”επιφυλακτική” συνεδρίαση, ενώ προσθέτει πως για τις επόμενες ημέρες είναι πιθανή η συσσώρευση στα τρέχοντα ή σε οριακά υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Σημαντική άνοδο σημείωσε η αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση των τελευταίων επτά ημερών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ”ισχυρό” αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε την αγορά υψηλότερα του 2% από την αρχή της συνεδρίασης και συνεχίστηκε µε ακόµα µεγαλύτερη ισχύ προς το τέλος.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει ότι ο Γενικός Δείκτης κατάγραψε κέρδη της τάξης του 2,32%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 423 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά στον αντίστοιχο µέσο όρο από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v