Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η νέα αναθεώρηση των δημοσίων ελλειμμάτων από την Κομισιόν, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, οι αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς και ο θάνατος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η νέα αναθεώρηση των δημοσίων ελλειμμάτων από την Κομισιόν, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, οι αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς και ο θάνατος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Μιλόσεβιτς: Έμφραγμα δείχνει η νεκροτομή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ενώ οι φήμες μιλούν για δολοφονία, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Μπουρμπούλια: ”Αγωνία” επικρατεί σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία για το περιεχόμενο του απολογητικού σημειώματος της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια.

Κομισιόν: Νέα αναθεώρηση των δημοσίων ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς του 2004 και του 2005 και αβεβαιότητες για τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου 2006-2008 προαναγγέλλει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν για την Ελλάδα, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Επιτόκια: Οι αυξήσεις των επιτοκίων περνούν στα δάνεια τονίζει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει ότι ακολουθώντας την κίνηση της ΕΚΤ οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Εθνική Τράπεζα.

Ασφαλιστικό: Μεταρρύθμιση πολλών σταδίων προανήγγειλε για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ανεφάρμοστος αποδεικνύεται ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που επισημαίνει ότι το υπουργείο Απασχόλησης ετοιμάζει νέο, τον τρίτο στη σειρά, υπό το φάσμα της πολικής αναξιοπιστίας.

Εξαγορές: Κάθε πρόσωπο που θα αποκτά στο εξής δικαιώματα ψήφου μιας εισηγμένης εταιρίας, που υπερβαίνουν το 1/3 του συνόλου, θα υποχρεούται να απευθύνει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Στο προσκήνιο επανέρχονται σενάρια συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών μέσω ανταλλαγής μετοχών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία προσθέτει πως ρόλο–κλειδί στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν η έκβαση του διαγωνισμού στην Εμπορική Τράπεζα, η στάση της Πειραιώς, η οποία σταδιακά μετεξελίσσεται σε ισχυρό πόλο και παράγοντα των ισορροπιών στον κλάδο, καθώς και οι κεφαλαιοποιήσεις για τις οποίες δίνεται ”μάχη” μεταξύ των τραπεζών.

Διβάνης: Κατά των επιδοτήσεων για ανέγερση ξενοδοχείων τάσσεται η Σπύρος Διβάνης, της αλυσίδας Divanis Hotels, που σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική βλέπει αισιόδοξα το μέλλον του τουρισμού της Αθήνας.

ΟΤΕ: Τρία equity funds ειδικευμένα στις τηλεπικοινωνίες επισκέφθηκαν το υπουργείο Οικονομίας και διερεύνησαν τις προθέσεις για την εξαγορά του 36% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει παράλληλα πως οι αρμόδιοι στο υπουργείο Οικονομίας δεν έκλεισαν την πόρτα, αλλά ούτε και την άνοιξαν, φοβούμενοι στην παρούσα φάση το πολιτικό κόστος.

ΟΠΑΠ: Αυξήσεις ζητούν οι πράκτορες από τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως οι πράκτορες ζητούν από τον Οργανισμό να αυξηθούν τα ποσοστά τους στο 9% από 7% ως αντιστάθμισμα για την αύξηση των ωρών που παίζεται το ΚΙΝΟ.

ΕΛΠΕ: Συμμαχία με κοινοπραξία για έμμεση συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ που αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής ρεύματος αναζητούν τα ΕΛΠΕ, επισημαίνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v