Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Διατηρείται η μεταβλητότητα

Διατηρείται η μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της, όπου επισημαίνει ότι το μακροπρόθεσμο outlook παραμένει ισχυρό, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της CosmΟΤΕ, από ”hold” σε ”accumulate”. ”Εκτιμούμε πως το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε προκύπτει από τη συναλλακτικότητα της περασμένης εβδομάδας””, αναφέρει η Εγνατία.

Εγνατία: Διατηρείται η μεταβλητότητα
Διατηρείται η μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της, όπου επισημαίνει ότι το μακροπρόθεσμο outlook παραμένει ισχυρό, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της CosmΟΤΕ από ”hold” σε ”accumulate” λόγω του περιθωρίου ανόδου που διακρίνει.

H χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης πως οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παραμείνουν ”προσεκτικοί”, παίρνοντας ερεθίσματα από το κλίμα που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές.

”Εκτιμούμε πως το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε προκύπτει από τη συναλλακτικότητα της περασμένης εβδομάδας” τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Εγνατία Finance.

Από την άλλη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω κινήσεων αποκόμισης κερδών, ενώ εκτιμά πως αναμένεται να παρουσιαστούν επιλεκτικές τοποθετήσεις, καθώς αρκετοί τίτλοι έχουν επιστρέψει σε ”ελκυστικά” επίπεδα ύστερα από την πρόσφατη πτώση.

Στα τρέχοντα επίπεδα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης διαθέτει περιθώριο ανόδου της τάξης του 8,4% και ο FTSE-20 10,2%, κυρίως λόγω του σημαντικού περιθωρίου ανόδου που διακρίνει για τον τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο παραμένει θετική.

Η Alpha Bank διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο ανόδου (της τάξης του 21%) από το σύνολο των τραπεζών που παρακολουθεί, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως συνεχίζει να ξεχωρίζει τις μετοχές των Εθνικής (περιθώριο ανόδου 17,6%), Πειραιώς (+9,2%), Eurobank (+12,5%) και Τράπεζα Κύπρου (+19%).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως στη λίστα των τοπ επιλογών της συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των: OTE, Τιτάν, Motor Oil, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Γερμανού, Jumbo, Attica Συμμετοχών, ΚΑΕ, Notos, και J&P Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v