Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με δύο πρόσωπα η Σοφοκλέους

Διπλή... εικόνα εμφανίζει η αγορά μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης. Μεταξύ θετικού κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια και... Μπουρμπούλια κινείται ένα ικανό μέρος της αγοράς. Για τη συνέχεια, η εικόνα αυτή θα μπορούσε να διαχυθεί σε ευρύτερο τμήμα της αγοράς, ειδικότερα όσον αφορά στις βραχυπρόθεσμες διαθέσεις ορισμένων επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εν μέσω θετικού κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια και... Μπουρμπούλια κινείται η Σοφοκλέόυς. *

Με το Γ.Δ. να διαμορφώνεται αρχικά μέχρι τις 4.056,5 μονάδες και εν συνεχεία να ισορροπεί προς τις 4.040 μονάδες.

Είναι προφανές πως το κλίμα για ένα τμήμα της αγοράς επηρεάζεται από τη συμπεριφορά μετοχών όπως Μυτιληναίος (Μέτκα – Αλουμίνιο), Τεχνική Ολυμπιακή, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα για τη διάθεση και τις κινήσεις ορισμένων επενδυτικών σχημάτων.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, για 55 μετοχές διαμορφώνονταν υψηλότερες αποτιμήσεις, με τον τίτλο της ΕΧΑΕ να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ λόγω συναλλαγών Ρόκας, ΕΥΔΑΠ, Info-Quest, J&P ΑΒΑΞ, ΙΑΣΩ βρίσκονταν στο επίκεντρο.

Με επίσης υπεραπόδοση ενισχυόταν υψηλότερα των 11 ευρώ, πλέον, η μετοχή της Frigoglass, μετά την έναρξη κάλυψης της μετοχής με τιμή– στόχο τα 14,3 ευρώ από την Deutsche Bank.

Ο ξένος οίκος κινείται πολύ μεθοδικά, καθώς της θετικής ανάλυσής του για τη Frigoglass είχε προηγηθεί επισημοποίηση της αυξημένης συμμετοχής του στο Μ/Κ της ελληνικής εταιρίας.

Για τη συνέχεια, η... διττή εικόνα της συνεδρίασης εκτιμάται πως θα μπορούσε να διαχυθεί σταδιακά σε ευρύτερο τμήμα της αγοράς, ειδικότερα όσον αφορά στις βραχυπρόθεσμες διαθέσεις, κινήσεις ορισμένων επενδυτικών σχημάτων.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης, κάνοντας κλίκ στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης” στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v