Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφυπνίστηκαν οι αγοραστές!

Ξαφνικό επενδυτικό ενδιαφέρον με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες οδηγεί σε ισχυροποίηση της τάσης στα υψηλά, τις μισές περίπου μετοχές σε θετικό πρόσημο και το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 4.060 μονάδων. Σημαντικά κέρδη για την Cosmote (3,04%), ΟΤΕ (1,46%), ΕΛΠΕ (4,04%) και Εθνική (1,98%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή μετοχές του 20άρη, ειδικότερα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, η αγορά διαμορφώνεται και πάλι προς τα υψηλά ημέρας.

Στις 15:50 ο Γ.Δ. διαμορφώνονταν κατά 1,23% υψηλότερα προς τις 4.064 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 193 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος εκ πρώτης όψεως είναι συγκριτικά χαμηλότερος σε σύγκριση με προηγούμενες συνεδριάσεις, είναι, όμως, αναλογικά μεγαλύτερος τα τελευταία 30-45 λεπτά (σταδιακά μετά τις 15:30).

Αυτό, γιατί στη μετοχή της Cosmote, δίνονταν εντολές αγορές μέχρι και 2,9% υψηλότερα προς τα 18,92 ευρώ, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνονταν στα 18,14 ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα, δίνονταν μετά από καιρό και οι πρώτες εντολές (αγοράς) στα 40 ευρώ της Εθνικής με άμεσο αντίκτυπο και στον FTSE-20 που κέρδιζε 1,16%.

Σαφώς πιο περιορισμένης έκτασης ήταν η αντίδραση των δεικτών Mid-40, SC-80.

Πρόκειται για μία κίνηση αντίδρασης, αιχμής κυρίως του 20άρη, καθώς αντιδρούν συνολικότερα Eurobank, ΟΠΑΠ, αλλά και Τιτάν, Motor Oil, Coca Cola, ΕΛΠΕ.

Θετικά διαμορφώνονται, όμως, και μετοχές εταιριών – σηματωρών, όπως η ΕΛΤΕΧ, στο 4,16%, J&P ΑΒΑΞ, ενώ σε άλλους τίτλους αυτής της κατηγορίας παρατηρείται μεθοδική τοποθέτηση θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ενδεικτικότερη η περίπτωση της Attica Συμμετοχών, καθώς ο όμιλος προχωρά από αύριο σε ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσεως του ’05 σε ξένους θεσμικούς, σε Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Μιλάνο, ενώ άλλες κινήσεις ανάλογου χαρακτήρα ετοιμάζονται και από διοικήσεις άλλων εισηγμένων.

Στην περίπτωση που πρόκειται για μία κίνηση – αντίδραση με αιχμή τον 20άρη, δεν αποκλείεται η διάθεση και το κλίμα να διαχυθούν σταδιακά σε ευρύτερο μέρος της αγοράς, καθώς στις 15:55 η σχέση ανοδικών – καθοδικών ”γύριζε” υπέρ των πρώτων με 146 έναντι 105, την ίδια στιγμή που η προσφορά που εκδηλώνονταν σε μετοχές όπως Μυτιληναίος, Μέτκα και Αλουμίνιο απορροφούνταν σταδιακά από χαμηλότερα επίπεδα τιμών μέχρι και λίγο υψηλότερα.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας κλικ στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης” στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v