Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος μέσω τραπεζών

Με την Αγροτική μέχρι και 1% υψηλότερα, αλλά και αγορές σε Εθνική, Eurobank και Πειραιώς ξεκίνησε ανοδικά η αγορά. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως μετοχές υγιών εταιριών της μεγάλης κατηγορίας κινούνται με υπεραπόδοση και προοπτική περαιτέρω ανοδικής αντίδρασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με θετικές ενδείξεις ξεκίνησε η συνεδρίαση, καθώς από την αρχή δόθηκαν εντολές αγοράς υψηλότερα σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Αγροτική, ενώ συνεχίζεται η πορεία της Cosmote (1,5%) και δευτερευόντως του ΟΤΕ (0,4%).

Το σημαντικό στοιχείο, όμως, αφορά στην αντίδραση επιμέρους μετοχών της μεγάλης κατηγορίας, ορισμένες από τις οποίες διαμορφώνονται πλέον σε ιστορικά υψηλές τιμές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΧΑΕ (13,10 ευρώ), με συναλλαγές που πολύ γρήγορα ξεπέρασαν τις 100.000 τεμάχια, ενώ ανάλογη τάση διαμορφωνόταν στους τίτλους των Intralot, Cosmote, Ιασώ, J&P Άβαξ, Frigoglass και ορισμένους ακόμη τίτλους.

Φαίνεται, τουλάχιστον από τα στοιχεία της αρχής, πως για ικανή ομάδα μετοχών καταγράφεται υπεραπόδοση έναντι του Γ.Δ. και του FTSE-20, κάτι που οδηγεί στη διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και των κινήσεων ισχυρών οίκων στην καλούμενη δεύτερη ταχύτητα του FTSE-20, αλλά και σε τίτλους του Mid 40.

Ενδεικτικό της διάθεσης και της τάσης που διαμορφώθηκε είναι η κατά 1,5% αντίδραση της μετοχής–σηματωρού της Βιοχάλκο, που ακολουθείται από τη Σιδενόρ (3,8%) και θυγατρικές του ομίλου.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης” στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v