Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουρμπουλόπληκτοι!

”Πώς πήγε η αγορά;” ρώτησα έναν γνωστό μου μετά το πέρας της συνεδρίασης. Κι εκείνος απάντησε ότι η Σοφοκλέους υπήρξε μπουρμπουλόπληκτη! Όπερ και σημαίνει ότι οι μετοχές που σχετίζονται με τις έρευνες της κυρίας Μπουρμπούλια υπέστησαν χτες αφόρητη πίεση. ”Τι τα θες, αγαπητέ μου”, μονολόγησε, ”μπουρμπουλομαζέματα, μπουρμπουλοσκορπίσματα”. Μάλλον κινδυνεύουμε άπαντες να πνιγούμε στην μπουρμπουλολογία...

Μπουρμπουλόπληκτοι!
”Πώς πήγε η αγορά;” ρώτησα έναν γνωστό μου μετά το πέρας της συνεδρίασης. Κι εκείνος απάντησε ότι η Σοφοκλέους υπήρξε μπουρμπουλόπληκτη!

Όπερ και σημαίνει ότι οι μετοχές που σχετίζονται με τις έρευνες της κυρίας Μπουρμπούλια υπέστησαν χτες αφόρητη πίεση. ”Τι τα θες, αγαπητέ μου”, μονολόγησε, ”μπουρμπουλομαζέματα, μπουρμπουλοσκορπίσματα”. Μάλλον κινδυνεύουμε άπαντες να πνιγούμε στην μπουρμπουλολογία...

Το είχαμε πει πριν από λίγο καιρό ότι θα ανέβαιναν οι τόνοι για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1999 στη Σοφοκλέους. Δεν είναι τυχαία ούτε η αναίρεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της ΔΕΚΑ.

Έχουμε εισέλθει σε μία περίοδο που η συζήτηση περί απάτης και απατεώνων στη Σοφοκλέους του 1999 χρησιμοποιείται και πάλι ως ”φονικό όπλο”. Είναι ένα παιγνίδι πολύ επικίνδυνο, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από κάθε ”έλεγχο”. Τίποτα πιο επικίνδυνο από ένα ανεξέλεγκτο φονικό όπλο...

Να μην γίνει, λοιπόν, κάθαρση στο χρηματιστήριο; Να γίνει! Αλλά η κάθαρση είναι κάθαρση. Δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και δεν μπορεί να γίνεται σε δόσεις, όποτε κάποιοι έχουν ανάγκη την επίκλησή της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν ανοίξει και πάλι ο φάκελος του χρηματιστηρίου, το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκαλο. Εκτός και αν θεωρούμε ότι είναι αρκετό να κλείσουμε δυο-τρεις στη φυλακή για να έχουμε έτσι ήσυχη τη συνείδησή μας.

Το 1999 έγιναν ανοσιουργήματα σε βάρος της αγοράς και των εκατομμυρίων επενδυτών. Τότε ο υπόκοσμος απέκτησε πρώτο τραπέζι στην πίστα της αγοράς, όπως γράφαμε στον ΜΕΤΟΧΟ.

Τα εγκλήματα εκείνης της περιόδου δεν μπορούν και δεν πρέπει να κλείσουν με μπουρμπουλολογίες. Πόσο έτοιμοι, όμως, είμαστε να αντιμετωπίσουμε κατάματα την αλήθεια;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v