Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η αναίρεση της απόφασης για τη ΔΕΚΑ για την υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών το 2000, το νομοσχέδιο για εξαγορά εισηγμένων εταιριών, η χθεσινή άνοδος στη Σοφοκλέους, αλλά και η αυριανή απεργία είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η αναίρεση της απόφασης για τη ΔΕΚΑ για την υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών το 2000, το νομοσχέδιο για εξαγορά εισηγμένων εταιριών, η χθεσινή άνοδος στη Σοφοκλέους, αλλά και η αυριανή απεργία είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Απεργία: Παραλύει η χώρα με γενική απεργία επισημαίνει το Κέρδος που αναφέρει πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και τις προτάσεις των εργοδοτών για τους μισθούς.

Προϋπολογισμός: Εικοσιπέντε απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις περιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την κυβέρνηση διότι στο εθνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε το υπουργείο οικονομίας και οικονομικών στην ΕΕ δεν καταγράφηκαν πολλά στοιχεία που αφορούν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών (2000-2005) αναφέρει Το Βήμα.

Το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2005-2008, αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ecofin, και όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο, το πρόγραμμα είναι συμβατό με τη διασφάλιση οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Έλλειμμα: Τη βεβαιότητά του ότι η πρόσφατη απόφαση της στατιστικής υπηρεσίας της Ένωσης, Eurostat, σχετικά με την εγγραφή των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αφενός δεν θα οδηγήσει στην παραμικρή αναθεώρηση του ελλείμματος των προηγούμενων ετών αφετέρου δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του ελλείμματος εξέφρασε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αργά χθες το βράδυ προσερχόμενος για το δείπνο εργασίας της ευρωομάδας, των υπουργών οικονομίας της Ζώνης Ευρώ επισημαίνει η Καθημερινή.

Αποκρατικοποιήσεις: Ανοικτό άφησε ο υπουργός οικονομίας το ενδεχόμενο της πλήρους αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια αναφέρει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε χθες το βλέπει πολύ θετικά τη διαδικασία περαιτέρω αποκρατικοποίησης, να και διευκρίνισε ότι τέτοια σχέδια δεν υπάρχουν για φέτος.

Βιομηχανική Παραγωγή: Ανέκαμψε κατά 1,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία προσθέτει πως η αύξηση των τιμών εκτίναξε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.

Ασφαλιστικό: Τη ώρα που η κυβέρνηση μεγαλόστομα, εμφανίζεται να προωθεί τον διάλογο για το Ασφαλιστικό, δυο επιλογές της – για τις τράπεζες και τον ΟΤΕ – έχουν καταστεί ανενεργές, ενώ 12 εκκρεμότητες ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΔΕΚΑ: Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος του σκανδάλου του Χ.Α., ειδικότερα όσον αφορά στον ρόλο της εταιρίας ΔΕΚΑ στη στήριξη του δείκτη μέσω της αθρόας αγοράς κρατικών ”χαρτιών” κατά την προεκλογική περίοδο του 2000 με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο, αναφέρει η Καθημερινή.

Ανοίγουν ξανά τον φάκελο ΔΕΚΑ σημειώνει η Ημερησία η οποία συμπληρώνει πως η εισαγγελία, παρά την απαλλακτική απόφαση ζητά τη διεύρυνση τυχόν ποινικών ευθυνών της πρώην διοίκησης της ΔΕΚΑ.

Σοφοκλέους: Με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και τον Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,55% ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Σοφοκλέους, σημειώνει η Ημερησία.

Αλλάζουν οι όροι για τις εξαγορές και τις δημόσιες προτάσεις επισημαίνει το Κέρδος που αναφέρει ότι στο εξής θα απαιτείται μόνο το 33% των μετοχών από 50% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Κτηματολόγιο: Με δυο ξεχωριστά νομοθετήματα προωθούνται τελικώς οι ρυθμίσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο και τις οικοδομικές άδειες αναφέρει η Καθημερινή.

Ενέργεια: Μειώνεται σε ποσοστό 4% το κόστος χρήσης του φυσικού αερίου από το 2008 και μετά, σε σχέση με την αρχική πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Τράπεζα Αττικής: Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής με βασικό θέμα την έγκριση προγράμματος για την εθελουσία έξοδο προσωπικού της τράπεζας αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΛΤΑ: Τζίρο ύψους 694,4 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο όμιλος ΔΕΛΤΑ για το 2005, σύμφωνα με την Ημερησία η οποία αναφέρει ότι η αναδιοργάνωση του δικτύου και οι μειωμένες πωλήσεις του παγωτού έπληξαν τα μεγέθη του ομίλου.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου κατέγραψαν αύξηση 30%, ενώ παράλληλα σημειώνει πως η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Properties: Με ένα χαρτοφυλάκιο 27 ακινήτων αξίας 271 εκατ. ευρώ και μια έτοιμη λίστα ακινήτων αξίας 115 εκατ. ευρώ για μελλοντικές επενδύσεις η Eurobank Properties θα αποτελέσει σύντομα τη δεύτερη Επενδυτική Εταιρία Ακινήτων του Χ.Α. σύμφωνα με το Κέρδος.

Tellas: Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρά η Tellas αναφέρει η Ημερησία η οποία σημειώνει ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας N. Sawiris.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v