Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμένοι οι επενδυτές

Προσέχουν για να έχουν στη Σοφοκλέους, καθώς σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές επανέρχονται πιέσεις. Υψηλότερα των 4.050 μονάδων, με μικρές απώλειες (0,4%), διαμορφώνεται ο Γ.Δ., με τις μετοχές των Eurobank και Πειραιώς να προσφέρουν ικανές στηρίξεις και στον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε στάση άμυνας περνούν και πάλι οι ενεργοί επενδυτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες επιπτώσεις από τη σημαντική διόρθωση των αναδυόμενων αγορών.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται επιμέρους λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σε αγορές όπως αυτή της Αιγύπτου ή της Σαουδικής Αραβίας.

Βέβαια η Σοφοκλέους, που θεωρείται ότι πατά με το ένα πόδι στις αναδυόμενες και με το άλλο στις αναπτυγμένες αγορές, αντιμετωπίζεται σαφώς ως πιο ώριμο χρηματιστήριο απ’ ό,τι αυτά της Κωνσταντινούπολης ή της Μόσχας και γι’ αυτό οι επιπτώσεις είναι σαφώς ηπιότερες.

Πλην, όμως, διορατικοί επενδυτές σπεύδουν την τελευταία ώρα να αντασφαλίσουν τις κινήσεις τους στην αγορά μετοχών, καθώς η Eurobank διαμορφώνεται υψηλότερα στα 32,26 ευρώ, η Πειραιώς στα 24,40 ευρώ, ενώ λίγο χαμηλότερα, προς τα 40 ευρώ, υποχωρεί η Εθνική.

Βέβαια, η μέχρι στιγμής προσφορά που εκδηλώνεται είναι μικρής έκτασης σε μετοχές των εταιριών Τιτάν, ΟΤΕ, Cosmote (που υποχωρεί πλέον προς τα 18,74 ευρώ), αλλά και μετοχές όπως ΕΛΤΕΧ, Intralot και Μαΐλλης.

Στα υπόψη της μέχρι τώρα εικόνας της αγοράς θα πρέπει να αναφερθεί η σταθεροποίηση της μετοχής του Μυτιληναίου στα 20,5 ευρώ, του Αλουμινίου στα 34,80 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ.

Ανοδικά κινούνταν στις 13:00 28 τίτλοι και πτωτικά 40...

Από τις μετοχές με άνοδο ξεχώριζαν οι Νεοχημική στα 9,70 ευρώ, Σιδενόρ στα 4,40 ευρώ, ΕΛΒΑΛ στα 2,75 ευρώ, Χαλκόρ στα 2,82 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Καθημερινή, Βιοχάλκο, Jumbo, EXAE, Notos Com, Frigoglass, Autohellas, Marfin Com, Φουρλής, Chipita και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v